کمپرسور پیستونی

تعمیر کمپرسور باد [۵ مشکل رایج + راه حل سریع تعمیر]

حسین صفوی کمپرسورسازان

نیاز به راهنمایی دارید؟

کمپرسورسازان یک مجموعه خانوادگی است که راهنمایی و مشاوره دادن صادقانه را وظیفه خود می داند چرا که بر این باوریم ساخت ارتباط خوب و ماندگار با مشتریان بسیار مهمتر از فروش است.

تعمیر کمپرسور باد [۵ مشکل رایج + راه حل سریع تعمیر]

هیچ چیز بدتر از این نمی تواند باشد که در زمان اوج کارتان یکدفعه کمپرسورتان خراب شود و تمام برنامه ریزی هایی که برای پروژه تان داشتید به هم بریزد! مشکلاتی که برای کمپرسور باد اتفاق می افتد همیشه پیچیده نیستند بعضی وقت ها ساده ترین موارد می تواند باعث از کار افتادن دستگاه شود. اما در بعضی از مواقع مشکلاتی که ایجاد می شود به نحوی است که باید تعمیر کمپرسور باد توسط یک تکنسین متخصص انجام شود.

در این مطلب قصد داریم به بررسی متداول ترین مشکلات احتمالی که برای انواع کمپرسور می تواند اتفاق بیافتد و همچنین راه های برطرف کردن آنها بپردازیم تا از هزینه تعمیر کمپرسور باد را در آینده کاهش دهید.

تعمیر کمپرسور باد

کمپرسورهای هوای فشرده نقش حیاتی در بسیاری از صنایع دارند این کمپرسورها برای اینکه بتوانند بهترین کارایی و عملکرد را داشته باشند نیاز به سرویس و نگهداری منظم دارند.

در جدول زیر به بررسی برخی از مهمترین مشکلاتی که ممکن است برای کمپرسور باد بوجود بیاید می پردازیم با شناخت این موارد می توانید در صورت بروز مشکل، به موقع عیب یابی و اقدام به تعمیر کمپرسور باد کنید.

سروصدای بیش از حد و غیر عادی تمام کمپرسورهای باد البته به غیر از کمپرسورهای سایلنت که بی صدا هستند، وقتی روشن می شوند در طی فرایند فشرده سازی هوا، صدایی تولید می کنند.

اما این صدا باید یکنواخت باشد در صورتیکه متوجه سر و صدای بیش از حد و غیر عادی شدید این مورد نشان دهنده وجود مشکلی بود و ممکن است نیاز به تعمیر کمپرسور باد باشد.

کاهش زودهنگام سطح روغن روغن در کمپرسور باد وظیفه روانکاری قطعات متحرک و خنک سازی سیستم را دارد تا از داغ شدن کمپرسور هوا جلوگیری کند. ممکن است متوجه شده باشید که اخیرا دستگاه شما بیش از حد روغن مصرف می کند.
افزایش دمای غیر عادی در برخی از موارد تعمیر کمپرسور باد به علت گرم شدن بیش از حد و داغ شدن دستگاه می باشد که در این صورت سریعا دستگاه پمپ باد را خاموش کنید چرا که افزایش دمای کمپرسور می تواند به بسیاری از قطعات آسیب برساند.
پر نشدن مخزن ذخیره هوای فشرده تولید شده از کمپرسور به سمت مخزن ذخیره فرستاده می شود تا در مواقع نیاز بتوان از آن برای ماشین آلات و تجهیزات پنوماتیک استفاده نمود پر نشدن مخزن ذخیره نشان دهنده مشکلی می باشد که در این صورت نیاز به تعمیر کمپرسور باد هست.

تا اینجا به صورت موردی و خلاصه مشکلات را بررسی کردیم حال به توضیح جزئی تر و دقیق تری از این موارد می پردازیم.

کمپرسور سندبلاست

 

مورد اول: صدای بیش از حد و غیر عادی

کمپرسورهای هوای فشرده به طور طبیعی در زمان کار کردن از خود صدایی تولید می کنند. که میزان صدا با ظرفیت کمپرسور باد رابطه مستقیمی دارد. هر چه توان الکتروموتور بیشتر شود صدای تولید شده از کمپرسور بیشتر خواهد بود.

ولی نکته ای که مهم است اینکه میزان صدا کمپرسور باد در حین کار و به مرور زمان باید یکنواخت باشد. در صورتیکه متوجه شدید صدای کمپرسور باد غیر عادی و یا بیشتر از قبل شده این مورد نشان دهنده مشکلی در سیستم می باشد که باید علت آن را بررسی کرد تا به موقع بتوانید مانع از افزایش هزینه تعمیر کمپرسور باد را در آینده شوید.

در جدول زیر به بررسی دلایل ایجاد صدای بیش از حد و غیر عادی در کمپرسورهای باد می پردازیم.

وجود ذرات آلاینده در مخزن  هوای محیط حاوی ریز گردها و ذرات آلاینده ای است در صورتی که وارد مخزن ذخیره کمپرسور شود در اثر برخورد با بدنه آن صدای ضربه ای و فلزی می دهد.

راه حل: از فیلتر هوای مناسب برای کمپرسور استفاده کنید در صورت کثیف شدن آنها حتما با فیلتر جدید جایگزین کنید. فیلتر هوا مانع از ورود آلاینده ها به کمپرسور می شود.

شل بودن تسمه ها تسمه ای که الکتروموتور و هواساز را به یکدیگر متصل کرده است ممکن است شل و یا پوسیده شده بود به همین علت در زمان چرخش الکتروموتور، تسمه از جای خود تکان می خورد و این امر باعث ایجاد صدا می شود.

راه حل: تسمه ها را بررسی کنید در صورت شل بودن آن را سفت کنید در حدی که بیش از یک سانتی متر تسمه جای بازی نداشته باشد. در صورتی که تسمه پوسیده شده باشد آن را تعویض کنید.

خرابی قطعات هواساز قطعات متحرکی که داخل واحد هواساز هست مانند: شاتون، پیستون و یاتاقان ها در صورت خرابی و لق شدن می تواند صداهای ضربه ای تولید کند. 

راه حل: خرابی قطعات داخلی علل مختلفی از جمله کمبود روغن و یا استفاده نکردن از روغن مناسب و …. می تواند داشته باشد که بهتر است برای تعمیر کمپرسور باد با یک تکنسین متخصص مشورت کنید.

خرابی سوپاپ اطمینان در داخل سوپاپ اطمینان فنری وجود دارد که ممکن است دچار آسیب شده باشد و به همین علت سوپاپ اطمینان نتواند به درسته باز و بسته شود و یک حالت نیمه بسته ای داشته باشد که باعث نشتی هوا شود این نشتی هوا می تواند صداهایی مانند هیس از خود تولید کند.

راه حل: کمپرسور باد را خاموش کنید و هوای درون مخزن را تخلیه کنید سپس سوپاپ اطمینان را باز کنید و فنری که داخل آن هست را بررسی کنید در صورت معیوب بودن آن را تعویض کنید.

برای آشنایی با روش های جلوگیری از این مورد پیشنهاد می کنیم به مقاله کاهش صدای کمپرسور سر بزنید.

مورد دوم: کاهش سطح روغن

در فرآیند تعمیر کمپرسور باد یکی از موارد شایعی که دیده می شود همین موضوع کم شدن سریع روغن پمپ باد می باشد. یکی از دلایل کاهش بیش از حد روغن در کمپرسور هوا بخاطر گرفتگی فیلتر روغن است. فیلتر روغن وظیفه تصفیه روغن از ذرات آلاینده را دارد. ممکن است بر اثر گذشت زمان فیلتر روغن و یا مسیر انتقال روغن از ذرات آلاینده اشباع و مسدود شده باشد که همین امر باعث اختلال در جریان روغن می شود.

گرفتگی فیلتر روغن فیلتر روغن را بر اساس دفترچه راهنمای کمپرسور به موقع تعویض کنید و یکی دیگر از عوامل می تواند مربوط به گرفتگی در مسیر انتقال روغن باشد که در این صورت بهتر است برای تعمیر کمپرسور باد اقدام به شستشو مسیر انتقال روغن شود تا تمام گرفتگی ها باز شود.
مسدود بودن خطوط انتقال روغن اتصالات خطوط روغن را به لحاظ وجود شکستگی بررسی و تعمیر کنید چون ممکن است از محل شکستگی، نشتی روغن صورت گیرد بعد از برطرف کردن مشکل مجدد مخزن روغن پمپ باد را پر کنید.

 

مورد سوم: افزایش دمای غیر عادی

کمپرسورهای باد در حالت عادی در حین کارکردن الکتروموتور و طی فرایند فشرده سازی از خود گرما تولید می کنند به همین علت در تمام کمپرسورها از سیستم خنک کننده مانند رادیاتور، فن و هواکش…. استفاده شده است. ولی زمانیکه دمای کمپرسور بیشتر از حد مجاز شود ممکن است کمپرسور به صورت ناگهانی خاموش شود تا از آسیب دیدن سایر قطعات جلوگیری کند.

کمبود روغن در فرایند تعمیر کمپرسور باد یکی از دلایل گرم شدن بیش از حد پمپ باد می تواند کمبود روغن باشد همانطور که پیش تر به آن اشاره کردیم باید فیلتر و مسیر خطوط انتقال روغن را بررسی کنید تا مشخص شود آیا نشتی روغن در سیستم وجود دارد یا خیر؟
شرایط محیطی نامناسب حتما کمپرسور باد را در محیطی قرار دهید که سرپوشیده، به دور از آفتاب و کمتر در معرض گرد و غبار باشد و سیستم تهویه و سرمایشی مناسبی داشته باشد.
مدت زمان کار با دستگاه در صورتی که نیاز به هوای فشرده مداوم داشته باشید بهترین گزینه استفاده از کمپرسور اسکرو است چرا که کمپرسور پیستونی کارکرد مداوم و بدون وقفه نداشته و در صورتی که بخواهید از کمپرسور باد پیستونی به صورت پیوسته و بدون استراحت استفاده کنید حتما داغ می کند و در این صورت شما نیاز به تعمیر کمپرسور باد خواهید داشت.
عدم تعویض فیلتر روغن در کمپرسور اسکرو فیلتر روغن باید موقع تعویض شود زمان تعویض نمودن آن بر حسب زمان کارکرد و ظرفیت دستگاه مشخص می شود که بهتر است به دفترچه سرویس و نگهداری کمپرسور اسکرو مراجعه کنید.

عدم تعویض به موقع فیلتر روغن کمپرسور باد باعث اختلال در جریان روغن در سیستم می شود همانطور که گفته شد یکی از خاصیت های روغن خنک کاری سیستم می باشد.

استفاده از روغن نامناسب خیلی مهم هست که از روغن مناسب برای کمپرسور هوا استفاده کنید چرا که در صورت استفاده از روغن نامناسب، روغن خاصیت روانکاری و خنک کنندگی نخواهد داشت و یا خیلی سریع خاصیت خود را از دست می دهد. 

روغن مناسب کمپرسور پیستونی VDL100 و روغن مناسب کمپرسور اسکرو VDL68 می باشد. در رابطه با روغن VDL68 باید به این نکته توجه داشته باشید که هرگز از روغن هیدرولیک ۶۸ استفاده نکنید چرا که ماده آنتی فوم ندارند.

آنتی فوم باعث میشود که روغن کف نکند وجود کف در روغن باعث از کار افتادن زود هنگام فیلتر سپراتور میشود و روغن وارد خطوط می شود. علاوه بر این سبب آسیب جدی به دستگاه میشود که هزینه تعمیر بالایی خواهد داشت.

 

پمپ باد 50 لیتری

مورد چهارم: پرنشدن ظرفیت مخزن

ممکن است این مشکل برای شما هم اتفاق افتاده باشد زمانیکه کمپرسور باد روشن است ولی مخزن پر نمی شود و یا خیلی دیر پر می شود و یا گاهی اوقات ممکن است مشکل از کمپرسور باشد که نمی تواند درست کار کند و هوای فشرده کافی تولید کند.

به عنوان مثال فرسودگی قطعات کمپرسور باد می تواند موجب کاهش کارایی و توانایی تولید هوای فشرده باشد. قبل از اینکه بخواهید برای تعمیر کمپرسور باد اقدام کنید بهتر است مواردی که در جدول زیر گفته شده است را بررسی کنید.

مناسب نبودن ظرفیت مخزن حتما باید حجم مخزن متناسب با ظرفیت کمپرسور باد استفاده کرد. در صورتیکه از مخزن خیلی بزرگی انتخاب کنید ساعت ها طول می کشد تا مخزن پر شود و در نگاه اول اینطور به نظر می رسد که ظرفیت مخزن پر نمی شود و در این حالت به اشتباه احساس نیاز به تعمیر کمپرسور باد کنید.
نشتی هوا مسیر خطوط انتقال هوا از کمپرسور به مخزن ذخیره را بررسی کنید تا محل نشتی را پیدا کنید. برای این کار می توانید از محلول کف و آب استفاده کنید خطوط انتقال و همچنین بدنه مخزن ذخیره مخصوصا محل اتصالات و جوش مخزن را از این محلول بزنید.

محلی که شروع به حباب زدن کرد را شناسایی کنید و نسبت به برطرف نمودن آن اقدام کنید. اگر در قسمت جوش مخزن نشتی وجود داشته باشد پیشنهاد می کنیم با یک مخزن جدید که جوشکاری آن تمام اتومات و ضخامت ورق مناسبی دارد استفاده کنید

خرابی الکتروموتور نقص فنی در الکتروموتور و یا نامرغوب بودن آن باعث می شود که توان آن به صورت قابل توجهی کاهش پیدا کند در نتیجه نمی تواند انرژی لازم را به واحد هواساز منتقل کند و حجم هوای پرفشار خروجی از مخزن ذخیره کاهش می یابد. در این شرایط حتما باید تعمیر کمپرسور باد توسط تعمیرکار حرفه ای و متخصص انجام شود.

 

مورد پنجم: فشار بیش از حد هوای خروجی

کمپرسورهای باد توسط کارخانه روی فشار باری خاصی بر حسب نیاز مشتری تنظیم می شود به طور مثال ۱۰ الی ۱۲ بار. ممکن است زمانی پیش بیاید که فشار دستگاه به صورت غیرعادی افزایش پیدا می کند فشار بالاتر از ۱۲ بار برود. در این شرایط باید به سراغ تعمیر کمپرسور باد بروید. در کمپرسور باد قطعه ای به نام پرشر سوئیچ (Pressure Switch)  وجود دارد که وظیفه تنظیم و کنترل فشار هوای خروجی دستگاه را به عهده دارد.

راه حل: گاهی اوقات می توان با تنظیم مجددکلید پرشر سوئیچ فشار باری کمپرسور را به حالت عادی برگرداند. ولی اگر این کلید به علت مشکلات سیم کشی و یا نوسانات برق دچار آسیب شده باشد نیاز به تعویض دارد.

مشکلی که در رابطه با پر نشدن مخزن ذخیره به آن اشاره کرده بودیم می تواند با افزایش فشار بیش از حد دستگاه در ارتباط باشد بدین صورت که کمپرسور مجبور است برای پر کردن ظرفیت خالی مخزن، هوا را با فشار بالاتری تولید کند ولی از آنجایی که مشکل پر نشدن مخزن بخاطر موارد دیگری است باز شاهد تکمیل نشدن ظرفیت مخزن خواهید بود.

 

بیشتر بخوانید: تعمیر کمپرسور پیستونی

 

مورد ششم:  کاهش فشار هوای خروجی

در بعضی شرایط ممکن است تعمیر کمپرسور باد به علت کاهش فشار هوای خروجی کمپرسور باد باشد که در این صورت عملا ماشین آلات و تجهیزات مجموعه نمی تواند به درستی عملکرد خود را داشته باشند. کم شدن فشار خروجی کمپرسور باد ممکن است به علت اشباع شدن فیلتر هوا باشد.

اشباع شدن فیلتر هوا فیلتر هوا از ورود ذرات آلاینده به کمپرسور جلوگیری می کند ولی زمانیکه اشباع شود باعث خرابی قطعات پمپ باد می شود به همین جهت طبق جدول زمانبندی دفترچه سرویس و نگهداری کمپرسور هوا اقدام به تعویض نمودن آن کنید توجه داشته باشید در صورتی که محیط شما آلودگی و گرد و غبار زیادی داشته باشد تعویض فیلتر هوا سریعتر از زمان قید شده در دفترچه باید صورت بگیرد.
خرابی کلید پرشر سوئیچ کلید پرشر سوئیچ را بررسی کنید در صورتی که این قطعه خراب باشد نیاز به تعمیر و یا تعویض دارد. کلید پرشر سوئیچ وظیفه تنظیم و کنترل فشار هوای خروجی را به عهده دارد.

 

بیشتر بخوانید: تعمیر کمپرسور اسکرو

 

تعمیر کمپرسور باد در محل

تا اینجا به بررسی مشکلات رایجی که ممکن است برای کمپرسورهای هوای فشرده اتفاق بیافتد پرداختیم. اما در برخی از شرایط مشکلات کمپرسور باد به همین سادگی نیست و یا ممکن است برای همین مواردی که گفته شد و راه حلهایی که ارائه شد انجام دهید ولی به نتیجه ای نرسید!

راه حل هایی که گفته شد درست می باشد ولی موضوع این است که به علت پیچیدگی کمپرسور باد ممکن است دلایلی دیگر داشته باشد در این صورت بهتر است برای تعمیر کمپرسور باد از یک متخصص کمک بگیرید.

تعمیر کمپرسور باد

 

علت ضرورت متخصص برای تعمیر کمپرسور باد

در جدول زیر به بررسی ۴ علت مهمی که نیاز به متخصص برای تعمیر کمپرسور باد را ایجاد می کند می پردازیم.

پیچیدگی کمپرسور هوا دستگاه مکانیکی پیچیده ای است که نیاز به دانش فنی و تجربه کار دارد. کمپرسور باد از اجزای مختلفی ساخته شده است که فرایند عیب یابی و تعمیر کمپرسور باد به راحتی تجهیزات دیگر نیست و بهتر است بهتر است که توسط کارشناسان فنی شرکت سازنده انجام شود.
ایمنی نداشتن دانش و تجربه کافی برای سرویس و تعمیرات کمپرسور باد می تواند خطر آفرین باشد چرا که کمپرسورهای باد هوای فشرده را در فشار بالایی تولید می کند و اگر نکات ایمنی در حین کار رعایت نشود می تواند باعث خسارت جانی و مالی شود. 
کارایی یک تکنسین واجد شرایط می تواند کمپرسور شما را به سرعت و کارآمد تعمیر کند و به شما کمک کند تا از خرابی بیشتر جلوگیری کنید. این می تواند به شما در صرفه جویی در وقت و پول در دراز مدت کمک کند.
تضمین با سپردن تعمیر کمپرسور باد به واحد تعمیرات شرکت سازنده و دریافت گارانتی و ضمانت نامه خیالتان راحت خواهد بود که اگر در آینده مشکلی برای دستگاه بوجود بیاید شرکت سازنده مسئولیت تعمیر کمپرسور باد که انجام داد است را به عهده می گیرد. 

 

مراحل تعمیر کمپرسور باد

مراحل تعمیر کمپرسور باد بستگی به نوع و مدل کمپرسور باد دارد طبیعتا تعمیر کمپرسور باد پیستونی مراحل کمتر و راحتری نسبت به تعمیر کمپرسور باد اسکرو دارد چرا که کمپرسور اسکرو از قطعات بیشتری تشکیل شده است که پیچیدگی بیشتری هم دارد. ولی به طور کلی بخواهیم بگویم مراحل تعمیر کمپرسور باد در محل شامل موارد زیر می شود.

  • عیب یابی و بررسی مشکلات
  • جداسازی قطعات آسیب دیده
  • تعمیر یا تعویض قطعات فرسوده
  • مونتاژ قطعات کمپرسور باد
  • تست کمپرسور باد از طریق روشن کردن دستگاه و بررسی فشار هوا، نشتی ها….

 

خلاصه و جمع بندی

کمپرسور باد وظیفه تامین هوای فشرده برای بسیاری از ماشین آلات و تجهیزات پنوماتیک در صنایع دارند و برای اینکه بتوانند بهترین کارایی و عملکرد خود را داشته باشند حتما نیاز هست به موقع سرویس شوند. در این مطلب به بررسی مشکلات رایجی که ممکن است برای کمپرسورها ایجاد شود به همراه راه های برطرف کردن آنها پرداختیم.

البته این نکته را بخاطر داشته باشید که تعمیر کمپرسور باد بهتر است توسط واحد تعمیرات شرکت سازنده انجام شود چرا که تعمیرات کمپرسور باد کار ساده ای نبوده و در ضمن با داشتن گارانتی و ضمانت تعمیر کمپرسور باد خیالتان آسوده تر خواهد بود. برای تعمیر کمپرسور باد می توانید با کارشناسان فنی کمپرسورسازان CZ در ارتباط باشید: ۰۲۱۴۶۸۴۹۶۲۷ – ۰۹۱۲۷۱۶۱۸۵۰

 

سوالات متداول: 

 

سوال اول: چرا کمپرسور باد خیلی سریع روغن کم می کند؟

روغن کم کردن سریع کمپرسور می تواند به علت گرفتگی فیلتر روغن و یا مسدود بودن خطوط انتقال روغن باشد و همچنین باید تمام مسیر خطوط انتقال و اتصالات به لحاظ وجود نشتی روغن بررسی کنید. دمای بیش از حد کمپرسور باد هم عامل دیگری است که می تواند در این رابطه تاثیر داشته باشد.

 

سوال دوم: علت بالا رفتن دمای کمپرسور اسکرو چیست؟

بالا رفتن دمای کمپرسور اسکرو نشان دهنده نقص در سیستم کمپرسور است و این هشدار را به ما می دهد که بزودی کمپرسور از کار خواهد افتاد. عواملی مختلفی می تواند باعث بالا رفتن دمای کمپرسور اسکرو شود از جمله: کم شدن روغن مخزن سپراتور، فن به درستی کار نمی کند، انسداد و گرفتگی رادیاتور، فرسودگی قطعات مصرفی، فوم های صداگیر و عدم جریان هوا، استفاده از روغن نامناسب و اشباع شدن فیلتراسیون 

 

سوال سوم: علت اینکه کمپرسور  فقط در تابستان داغ می کند و در مابقی فصول سال بدرستی کار می کند. علت چیست؟

اگر توان رادیاتور کمپرسور برابر توان الکتروموتور باشد آنوقت کمپرسور فقط در شرایط ایده آل قادر به کار کردن است و به محض گرم شدن هوا دچار مشکل می شود. به یاد داشته باشید توان رادیاتور همواره باید بالاتر از توان الکتروموتور باشد. بطور مثال در کمپرسور اسکرو ۱۱ کیلووات باید از رادیاتور ۲۲ کیلووات استفاده شود.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سبد خرید
فروشگاه
علاقه مندی ها
0 موارد محصول
حساب کاربری من