کمپرسور پیستونی

استفاده از پمپ باد برای کارواش [انواع مدل + راهنمای خرید]

حسین صفوی کمپرسورسازان

نیاز به راهنمایی دارید؟

کمپرسورسازان یک مجموعه خانوادگی است که راهنمایی و مشاوره دادن صادقانه را وظیفه خود می داند چرا که بر این باوریم ساخت ارتباط خوب و ماندگار با مشتریان بسیار مهمتر از فروش است.

استفاده از پمپ باد برای کارواش [انواع مدل + راهنمای خرید]

پمپ باد کارواش یکی از انواع کمپرسور است که با استفاده از هوای فشرده، آب و مواد شوینده را با فشار زیاد از طریق نازل ها به سطوح مختلف می پاشند. استفاده از پمپ باد برای کارواش خودرو به روشی محبوب تبدیل شده است  در این مقاله اطلاعات جامع و کاربردی برای انتخاب و استفاده از این دستگاه ارائه می دهیم.

پمپ باد کارواش چیست

در گذشته روش های شستشوی سنتی کار سخت و زمانبری بوده است ولی امروزه با پیشرفت تکنولوژی و با وجود استفاده از پمپ باد برای کارواش کارهای نظافتی و شستشو خیلی سریع تر و کم هزینه تر شده است از طرفی کمپرسور کارواش وسیله ای سبک بوده که به راحتی قابلیت حمل و جابه جایی دارد.

پمپ باد کارواش یک نوع  پمپ جا به جایی مثبت رفت و برگشتی است که با برق کار می کند و این دستگاه فشار معمولی آب را به جریان پرفشار و قوی تبدیل می کند که برای شستشو و عملیات لایه برداری سطوح می توان از آن استفاده نمود.

پمپ باد برای کارواش

 

انواع پمپ باد کارواش

کمپرسور کارواش مدلهای مختلفی در بازار دارند. برای اینکه بتوانید بهترین مدل پمپ باد کارواش را انتخاب کنید در این قسمت به بررسی انواع مدلها می پردازیم این مدلها برحسب نوع موتور به دو دسته دینامی و ذغالی تقسیم می شوند.

 

پمپ باد کارواش ذغالی

موتور پمپ باد کارواش ذغالی از نوع یونیورسال است موتورهای یونیورسال می توانند با جریان مستقیم (DC) یا جریان متناوب (AC) کار کنند. این نوع پمپ باد به علت مصرف برق زیاد و طول عمر کمتری که دارد بیشتر برای استفاده های کوتاه مدت مناسب است به عنوان مثال شستشوی خودرو حداکثر هفته ای یکبار نه بیشتر.

 

پمپ باد کارواش دینامی

موتور پمپ باد کارواش دینامی از نوع القایی می باشد موتورهای القایی فقط با جریان متناوب (AC) کار می کنند. پمپ باد کارواش دینامی نسبت به مدل ذغالی مناسب برای کارهای صنعتی و طولانی مدت تر هستند به عنوان مثال شستشوی چندین خودرو در روز و برای کارهای سنگین تر این نوع از کمپرسورهای کارواش نسبت به پمپ باد کارواش ذغالی قیمت و طول عمر بیشتری دارد.

 

کاربرد پمپ باد کارواش

کمپرسور باد سایلنت

پمپ باد کارواش با تولید هوای فشرده در فشار 6 الی 8 بار و ترکیب آن با آب می تواند با فشار بالا آب و یا هوا را به سمت سطوح مختلف پرتاب کرده و آلودگی هایی مانند گرد و غبار، گل، لجن و غیره را به سرعت برطرف کند.

  • باد گرفتن پرفشار برای داخل خودرو برای تمیز کردن آن از گرد و غبار…
  • تنظیم فشار و باد کردن لاستیک خودرو و دوچرخه
  • شستشوی ماشین آلات، نمای ساختمان و استخر، پنجره‌، دیوار، کف حیاط، پارکینگ و پشت‌بام
  • جرم گیری و رنگ برداری سطوح مختلف
  • شستشوی وسایل منزل مانند میز، صندلی و مبلمان
  • شستشوی انواع نماهای مختلف ساختمان مانند نمای شیشه‌ای، سنگی و …

 

مزایا و معایب پمپ باد کارواش

در جدول زیر به بررسی مزایا و معایب استفاده از پمپ باد برای کارواش می پردازیم.

مزایا
  • شستشوی سریع و راحتر
  • صرفه جویی در مصرف آب
  • وزن کم و قابل حمل بودن
  • تنوع مدل و قیمت ها
معایب
  • تولید سر و صدا
  • هزینه تعمیر و نگهداری
  • خطرات احتمالی و جانی
  • عدم کارایی در نبود برق

 

اجزای تشکیل دهنده پمپ باد کارواش

پمپ باد کارواش از اجزای مختلفی تشکیل شده است این اجزا در کنار یکدیگر به گونه ای عمل می کنند تا بتوانند هوای فشرده با فشار بالایی را تولید کند و از طریق دیگر اجزاها برای شستشو و نظافت و دیگر کارهای خدماتی به کار گرفته می شوند.

 

موتور پمپ باد کارواش

استفاده از پمپ باد برای کارواش

موتور همانطور که در مقاله اجزای پمپ باد گفتیم نیروی لازم برای راه اندازی کمپرسور را تامین می‌کند. موتورهای الکتریکی یا بنزینی رایج‌ترین نوع موتورهایی هستند که در پمپ‌های باد کارواش استفاده می‌شوند.

 

کمپرسور کارواش

استفاده از پمپ باد برای کارواش

کمپرسور هوا دستگاهی است که هوای محیط را تا فشار باری خاصی فشرده سازی می کند عموما کمپرسور کارواش به فشار 8 بار نیاز دارند. کمپرسورهایی که برای کارواش استفاده می کنند از نوع پیستونی می باشد. کمپرسور پیستونی توانایی تولید هوای فشرده تا حداکثر 1000 لیتر بر دقیقه را دارند کمپرسور پیستونی برای شستشو و استفاده در طی روز برای چندین خودرو مناسب هستند.

نوع دیگری از پمپ باد کارواش هستند که سایزهای کوچکی دارند حداکثر تا 7 لیتر بر دقیقه این که به کارواش خانگی معروف هستند این مدلها برای استفاده یمبار در هفته مناسب است بیشتر برای کارهای شخصی مورد استفاده قرار می گیرند.

 

مخزن دخیره و کف پاش

استفاده از پمپ باد برای کارواش

در کارواش از دو نوع مخزن استفاده می شود:

  • مخزن ذخیره هوا: این نوع مخزن هوای فشرده تولید شده از پمپ باد کارواش را در خود ذخیره می کند.
  • مخزن کف پاش: معمولا در مخزن کف پاش مواد شوینده مانند شامپو نانو کارواش و آب را مخلوط می ریزند و سپس با هوا پرفشاری که از سمت پمپ باد وارد آن می شود ترکیب می شود.

 

شیر تخلیه پمپ باد کارواش

استفاده از پمپ باد برای کارواش

شیر تخلیه به دو صورت دستی و اتومات می باشد که در زیر مخزن ذخیر هوای فشره پمپ باد کارواش نصب شده است و بوسیله این قطعه آب انباشته شده در مخزن تخلیه می شود تا از زنگ زدگی مخزن جلوگیری شود.

شیر تخلیه دستی به صورت دستی توسط کاربر باز و بسته می شود ولی شیر تخلیه اتومات که به نام اتودرین شناخته می شود نیاز به دخالت کاربر نداشته و طبق برنامه زمانبندی شده ای که به آن داده می شود به صورت خودکار آب جمع شده در مخزن را خالی می کند.

 

شلنگ کارواش

استفاده از پمپ باد برای کارواش

برای انتقال  هوا از پمپ باد کارواش به تفنگ فشار قوی از شلنگ مخصوصی استفاده می کنند. بهترین شلنگ کارواش باید از انعطاف پذیری و استحکام خوبی برخوردار باشد.

چرا که در طی روز به دفعات زیادی این شلنگ برای استفاده در کارواش جابه جا می شود.اندازه ی شلنگ های موجود در کارواش معمولا 1/16، 5/16 و 3/8 اینچ که به ترتیب 6 میلی متر، 8 میلی متر، 10 میلی متر می باشند. این اندازه قطر داخلی شلنگ می باشد.

 

تفنگی و لانس فشار قوی

استفاده از پمپ باد برای کارواش

در زمان استفاده از پمپ باد برای کارواش به تفنگی و لانس فشار قوی نیاز هست این ابزارها با هم کار می‌کنند تا آب را با فشار بالا برای تمیز کردن سطوح مختلف پخش کنند. کاربر با استفاده از تفنگی فشار قوی می تواند جریان آب پرفشار را کنترل کند. این ابزار دکمه ای برای خاموش و روشن کردن جریان آب دارد.

 

نازل پمپ باد کارواش

استفاده از پمپ باد برای کارواش

نازل پمپ باد کارواش یکی از قطعات مهم در فرایند شستشو کارواش می باشد تا آب را با سرعت بالا به سطوح پرتاب کند این نازل ها عموما از جنس فلزی و پلاستیکی ساخته می شود.

نازل پمپ باد کارواش چون دهانه خروجی کوچکی دارد از این طریق با محدود کردن آب در یک نقطه متمرکز به صورت پودر و یا گاز پر فشار دیده می شود و باعث صرفه جویی در مصرف آب می شود.

 

راهنمای خرید پمپ باد کارواش

برای اینکه بهترین خرید پمپ باد کارواش را داشته باشید در این قسمت به بررسی نکات مهمی می پردازیم.

ظرفیت پمپ باد کارواش ظرفیت پمپ باد کارواش فاکتوری است که بر روی قیمت آن تاثیر مستقیم می گذارد اگر برای استفاده کوتاه مدت و شخصی می خواهید بهتر است سایز کوچکی را انتخاب کنید که قیمت مناسبتری دارد عموما تمام پمپ باد کارواش قادر به تامین 8 بار فشار را دارند. تنها تفاوت در سایز و اندازه آنها می باشد که چه میزان هوای فشرده می تواند تولید کند.

به طور مثال پمپ باد کارواش 250 لیتر با سایز 1000 لیتر تنها در حجم هوای فشرده تولیدی متفاوت هستند ولی هر دو ظرفیت قادر به تولید فشار 8 بار می باشند.

میزان صدا کمپرسور کارواش صدای پمپ باد کارواش در حین کار بسیار مهم است هر چه صدا پایین تر باشد بازدهی کار هم بیشتر می شود استفاده از پمپ باد برای کارواش در سایز های 250 الی 1000 لیتر برند abac ایتالیا صدای کمتری نسبت به برندهای چینی دارد ولی طبیعتا قیمت بیشتری هم دارد.
قابلیت جابه جایی پمپ باد کارواش به دو صورت طراحی و ساخته می شوند متحرک و ثابت. در مدل متحرک، چرخ هایی زیر مخزن ذخیره نصب شده است که به راحتی می توانید دستگاه را جابه جا کنید. همچنین در صورتیکه با محدودیت فضا مواجه هستید می توانید مدل ایستاده پمپ باد کارواش را سفارش دهید.
گارانتی و خدمات پس از فروش تولید کننده های معتبر اصولا دستگاه کمپرسور کارواش را گارانتی می کنند تا در زمان نیاز به سرویس و تعمیرات به راحتی بتوانید بدون هیچ هزینه ای مشکل خود را برطرف کنید. پمپ باد کارواش شرکت کمپرسورسازان CZ دارای 12 ماه گارانتی و 10 سال خدمات پس از فروش است.  
قیمت پمپ باد کارواش قیمت کمپرسور کارواش بر حسب برند، ظرفیت آن متغییر می باشد در صورتیکه مستقیم از کارخانه خرید کنید طبیعتا قیمت کمتری را پرداخت خواهید کرد چرا که واسطه ها در این صورت حذف شده و نیاز نیست هزینه بیشتری را پرداخت کنید.

 

قیمت پمپ باد کارواش

قیمت پمپ باد کارواش که موتور ذغالی دارد ارزان تر از مدلی است که با موتور دینامی می باشد. همانطور که قبلا گفته شد مدلهای ذغالی طول عمر کمتری دارد و مصرف برق آنها نیز بیشتر می باشد و بیشتر برای کارهای سبک و کوتاه مدت مناسب است.

 

نکات استفاده از پمپ باد کارواش

قبل از کار با دستگاه دفترچه راهنمای استفاده از پمپ باد برای کارواش به دقت مطالعه کنید در این قسمت به بررسی خلاصه ای از نکات استفاده از این کمپرسور کارواش می پردازیم.

  • پمپ باد کارواش را بر روی سطح صاف و به دور از آفتاب مستقیم و باران قرار دهید. بهتر است محیطی که در نظر می گیرید دارای تهویه مناسبی باشد تا در تابستان دستگاه داغ نکند.
  • تفنگی و لانس فشار قوی و شلنگ و نازل ها را به درستی وصل کنید و مطمئن شوید نشتی وجود ندارد.
  • فشار پمپ باد کارواش خود را بر حسب نیاز تنظیم کنید. توجه داشته باشید که فشار را بیشتر از 8 بار تنظیم نکنید ممکن است به سطوح آسیب برساند.
  • شلنگ را در محل مناسبی قرار دهید و پس از اتمام کار در جای خود قرار دهید.
  • نازل پمپ باد کارواش را در فاصله مناسبی از سطح گرفته و آن را به طور پیوسته حرکت دهید.
  • برای جلوگیری از گرم شدن بیش از حد پمپ باد کارواش بهتر است چند لحظه به آن اجازه استراحت دهید.
  • پس از پایان کار پمپ باد کارواش را خاموش کنید و از برق جدا کنید.

پمپ باد 50 لیتری

 

خلاصه و جمع بندی

پمپ باد کارواش دستگاهی است که با استفاده از هوای فشرده، آب و مواد شوینده را با فشار زیاد از طریق نازل ها به سطوح مختلف می پاشند.

نکات مهمی که باید در هنگام خرید پمپ باد کارواش به آنها توجه کنید شامل ظرفیت، میزان صدا، قابلیت جابه جایی، گارانتی و خدمات پس از فروش و قیمت دستگاه می باشد.

 

سوالات متداول:

سوال اول: تفاوت پمپ باد کارواش ذغالی و دینامی چیست؟

استفاده از پمپ باد برای کارواش مدل ذغالی می تواند با جریان مستقیم (DC) یا جریان متناوب (AC) کار کند. ولی کمپرسور کارواش دینامی فقط از نوع القایی بوده و با جریان متناوب (AC) کار می کند.

در حالت کلی پمپ باد دینامی قدرت بیشتر و قیمت بالاتری نسبت به پمپ باد ذغالی دارد و برای استفاده چندین بار در روز مناسبتر هستند. پمپ باد ذغالی مصرف برق بالایی دارد و برای کارهای سبک و کوتاه مدت هفته ای یکبار مناسب است.

 

سوال دوم: استفاده از پمپ باد برای کارواش در چه فشار باری مناسب است؟

عموما فشار پمپ باد کارواش روی 6 الی 8 بار تنظیم می شود و ترکیب هوای فشرده با فشار بالا با آب یا مواد شوینده می تواند با سرعت بسیار زیادی به سطوح مختلف پرتاب کند.

 

سوال سوم: مزایا و معایب استفاده از پمپ باد برای کارواش چیست؟

پمپ باد کارواش دارای مزیت هایی از جمله: شستشوی سریع و راحتر، صرفه جویی در مصرف آب و وزن کم و قابل حمل بودن را دارد و معایبی همچون:تولید سر و صدا، هزینه تعمیر و نگهداری و عدم کارایی در نبود برق دارد.

5/5 - (2 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سبد خرید
فروشگاه
علاقه مندی ها
0 موارد محصول
حساب کاربری من