کمپرسور اسکرو

بررسی جامع تنظیمات کمپرسور اسکرو

حسین صفوی کمپرسورسازان

نیاز به راهنمایی دارید؟

کمپرسورسازان یک مجموعه خانوادگی است که راهنمایی و مشاوره دادن صادقانه را وظیفه خود می داند چرا که بر این باوریم ساخت ارتباط خوب و ماندگار با مشتریان بسیار مهمتر از فروش است.

بررسی جامع تنظیمات کمپرسور اسکرو

کمپرسور اسکرو دستگاهی است که هوای فشرده را به صورت مداوم و بدون وقفه در فشار ثابتی برای ماشین آلات و تجهیزات شما تامین می کند. کمپرسور باد اسکرو تنظیمات خاصی دارد در این مقاله به شما نحوه تنظیم کمپرسور اسکرو را آموزش می دهم تا بتوانید از حداکثر کارایی و طول عمر دستگاه استفاده کنید.

حالت آماده باش (Standby) چیست

زمان استندبای کمپرسور اسکرو یا Standby Time کمپرسور به حد فاصل مدت زمان بین فرایند Unloading تا Loading گفته می شود. در این حالت عملا ایرند کمپرسور، هوای فشرده بیشتری تولید نمی کند اما متوقف نیز نشده است فقط در حالت آماده به کار یا گوش به زنگ قرار گرفته است. برای درک بهتر فرایند استندبای کمپرسور اسکرو بهتر است در یک مثال ساده و ملموس آن را بررسی کنیم.

سناریو زیر را تصور کن:

تصور کنید در حال رانندگی با اتومبیل شخصی خود هستید که ناگهان به یک چراغ قرمز می رسید.

در این حالت ابتدا ترمز می کنید و ماشین را در حالت خلاص قرار می دهید. در واقع ماشین در این لحظه به حالت آماده باش برای حرکت یا “استند بای” قرار می گیرد.

مزیت استندبای شدن ماشین در این حالت چیست؟

به محض اینکه چراغ سبز شود با دنده دادن به ماشین، شروع به حرکت می کند.

اما تصور کنید روز ۱۳ فروردین در حالت برگشت از جاده شمال به تهران هستید. قسمتی از کوه ریزش کرده و ترافیک بسیار سنگینی ایجاد شده است. در این حالت چه کار انجام می دهید؟

احتمالا ترجیح می دهید به جای اینکه ماشین را به حالت استندبای (خلاص) قرار دهید، آن را خاموش کنید تا نه تنها بنزین بیهوده نسوزانید بلکه از شر سر و صدای اضافی ماشین نیز خلاص شوید.

بررسی جامع تنظیمات کمپرسور اسکرو

 

استندبای کمپرسور اسکرو

زمانی که کمپرسور به فشار باری مد نظر (مثلا ۸ بار) می رسد به جای اینکه خاموش شود به حالت آماده باش یا استندبای می رود تا به محض اینکه از هوای فشرده استفاده کردیم بتواند سریعا شروع به کار کند و دوباره فشار باری را به فشار مد نظر مان که در این مثال ۸ بار بود برساند.

 

تفاوت استندبای با خاموش شدن

کمپرسور اسکرو در هنگام روشن شدن و شروع به کار کردن حجم زیادی آمپر می کشد در نتیجه دستگاه با شوک اولیه قوی (مثل تیکاف ماشین) شروع به کار می کند.

قبل از آموزش تنطیمات کمپرسور اسکرو از شما دعوت می کنیم به مقاله علت خاموش شدن کمپرسور باد هم سر بزنید.

آموزش تنظیم کمپرسور اسکرو

در این قسمت می خواهم به شما نحوه تنظیم زمان استندبای و فشار باری یا همان تنظیمات Load/Unload کمپرسور اسکرو را آموزش دهم.

آموزش تنطیم زمان استندبای ما مدت زمانی که کمپرسور در حالت استندبای قرار می گیرد را می توانیم به سادگی تنظیم کنیم.

بصورت پیش فرض مدت زمان باقی ماندن کمپرسور در حالت استندبای ۵ دقیقه می باشد.

از نظر من این مدت زمان خوب و استاندارد است اما برای شرکت هایی که اطمینان دارند مدت زمان طولانی در روز قرار نیست از کمپرسور استفاده کنند بهتر است زمان استندبای Standby Time را کاهش دهند.

آموزش تنظیم فشار باری Load/Unload شاید برایتان اتفاق افتاده باشد که بعد از خرید کمپرسور اسکرو متوجه شده باشید که فشار باری کمپرسور یا بیشتر یا کمتر از نیاز شماست.

ما هواره می توانیم با خیال آسوده فشار باری کمپرسور را کاهش دهیم اما برای افزایش فشار باری کمپرسور (بیشتر از آنچیزی که در فاکتور فروش کمپرسور ذکر شده است) می بایست با شرکت سازنده کمپرسور تماس بگیریم.

چون احتمال دارد کمپرسور برای فشار های بالاتر طراحی نشده باشد و منجربه آسیب به کمپرسور شود.

 

آموزش تنطیم زمان استندبای

به شما این اطمینان را می دهم که بعد از دیدن ویدیو آموزشی زیر به راحتی خودتان در کمتر از یک دقیقه بتوانید زمان استندبای کمپرسور اسکرو را انجام دهید.

مرحله اول: کنترل پنل یا PLC

برای این کار به سراغ PLC کمپرسور اسکرو می رویم. دکمه Enter را به مدت ۵ ثانیه نگه می داریم تا وارد پنل تنظیمات کمپرسور شویم.

استندبای کمپرسور اسکرو

 

مرحله دوم: منو تنظیمات

در این مرحله وارد منو تنظیمات کمپرسور شده ایم. منو ها می توانند بنا به برند کنترل پنل یا PLC متغیر باشند اما تمام این تغییرات در حد جا به جایی است. در این مثال من با برند ARSIN AR200 کار می کنم.

استندبای کمپرسور اسکرو

اگر دستگاه رمز عبور خواست می توانیم از شرکت سازنده کمپرسور آن را سوال کنیم اما بصورت پیش فرض رمز عبور دستگاه یکی از اعداد زیر است:

  • ۱۰۰۰
  • ۱۱۱۱
  • ۱۲۳۴
  • ۰۰۰۰

مرحله سوم: Standby Time

خیلی خب بعد از این مرحله با فشردن دکمه Enter (یا PRG بسته به مدل کنترل پنل) بدنبال منوی Standby Time می گردیم.

استندبای کمپرسور اسکرو

همانطور که می بینید در منوی کنترل پنل کمپرسور تنظیمات زیادی مانند Unload Pressure و Load Pressure و… وجود دارد. اما آنچیزی که ما بدنبال آن هستیم Standby Time است که عمدتا جز منو های آخر است.

 

استندبای کمپرسور اسکرو

وقتی که منو یا گزینه Standby Time را پیدا کردیم باید به عددی که روبروی آن نوشته شده است توجه کنیم.

در این مثال ما عدد ۵ دقیقه را مشاهده می کنیم. به این معنا که مدت زمان استندبای کمپرسور ۵ دقیقه می باشد. با فشردن دکمه های بالا یا پایین می توانیم این عدد را کم یا زیاد کنیم.

پس از اینکه مقدار عدد دلخواه خود را تنظیم کردیم می توانیم با فشردن دکمه ESC به صفحه ابتدایی کنترل پنل برگردیم.

 

آموزش تنظیم فشار باری (Load/Unload)

به شما این اطمینان را می دهم که بعد از دیدن ویدیو آموزشی زیر به راحتی خودتان در کمتر از یک دقیقه بتوانید تمام تنظیمات فشاری باری (Load/Unload) کمپرسور اسکرو را انجام دهید.

مرحله اول: کنترل پنل یا PLC

در ابتدا باید بدانیم تمام تنظیمات فشاری باری Load/Unload کمپرسور اسکرو از طریق کنترل پنل یا PLC انجام می شود.

کنترل پنل یا PLC کمپرسور در واقع همان صفحه نمایشی است که روی کمپرسور اسکرو مشاهده می کنید. رایج ترین برند آن Arsin است که در تصویر زیر مشاهده می نمایید.

 

مرحله دوم: دکمه PRG

در این مرحله دکمه PRG که مخفف کلمه Program است را فشار می دهیم. دکمه PRG در واقع به مشابه گزینه Setting در گوشی موبایل است و ما را وارد تنظیمات دستگاه می کند.

 

مرحله سوم: Access Code

بعد از این مرحله کمپرسور از ما Access Code می خواهد. این کد همان رمز عبور وارد شدن به پنل تنظیمات دستگاه است. اگر این کد را ندارید باید از شرکت سازنده کمپرسور دریافت کنید. البته بصورت پیش فرض این کد ۱۱۱۱ است.

 

مرحله چهارم: User Setting

بعد از وارد کردن رمز با فشردن دکمه PRG که در اینجا کار Enter را انجام میدهد وارد تنظیمات کنترل پنل کمپرسور اسکرو می شویم.

در این مرحله منو تنظیمات کمپرسور به ما نشان داده می شود. از بین منو های موجود باید گزینه User Setting را پیدا کنیم و با فشردن دکمه PRG وارد آن شویم.

 

مرحله پنجم: Load/Unload Set

در این مرحله گزینه های متعددی را مشاهده می کنیم. از بین گزینه های موجود، گزینه Load/Unload Set را انتخاب می کنیم. به مانند همیشه برای وارد شدن به گزینه ای باید دکمه PRG را فشار دهیم. اگر نمی دانید چطور بین گزینه ها می توانید حرکت کنید کافی است از دکمه های ( + / – ) روی پنل استفاده کنیم.

 

مرحله ششم: Load Press و Unload Press

در این حالت با دو گزینه Load Press و Unload Press مواجه می شویم. فاصله فشار باری Load با فشار باری Unload عددی بین ۱٫۵ تا ۲٫۲ بار است.

گزینه Load Press چیست
این گزینه به مینمم فشار باری اشاره می کند. به عبارت ساده زمانی که میزان هوای فشرده به این عدد رسید، کمپرسور بصورت اتوماتیک شروع به فشرده سازی هوا می کند.

در این مثال وقتی میزان فشار باری به ۶٫۵ بار برسد کمپرسور وارد فاز Loading می شود و شروع به فشرده سازی هوا می کند.

 

گزینه Unload Press چیست
این گزینه به ماکسیمم فشار باری اشاره می کند. به عبارت ساده زمانی که میزان هوای فشرده به این فشار باری رسید کمپرسور فرایند فشرده سازی را متوقف می کند.

در این مثال وقتی که فشار باری به ۸ بار می رسد فرایند فشرده سازی هوا متوقف می شود تا بیش از ۸ بار هوا فشرده نشود. به این حالت Unloading می گویند.

 

نکات مهم تنظیمات کمپرسور اسکرو

در جدول زیر به بررسی نکات مهمی در رابطه با تنطیم کمپرسور اسکرو می پردازیم.

نکته اول اکثر شرکت های تولید کننده کمپرسور اسکرو فشار دستگاه را به صورت پیش فرض ۶ الی ۸ بار تنظیم می کنند اما در بعضی مواقع ممکن است کاربر با توجه به فشار باری مورد نیاز ماشین آلات دستگاه هایی که در مجموعه دارد بخواهد این فشار را تغییر دهد.

قبل از اینکه بخواهید فشار کمپرسور اسکرو را تغییر دهید از میزان حداکثر فشاری باری که مخزن می تواند تحمل کند و فشاری که کمپرسور قابلیت تولید آن را دارد، مطلع شوید. چنانچه فشار دستگاه را بیش از حد تعریف شده افزایش دهید ایرند و الکتروموتور دچار آسیب خواهد شد.

نکته دوم برای اینکه بتوانیم هر یک از این اعداد یا تنظیمات Load/Unload را تغییر دهیم کافیست که دکمه PRG را فشار دهیم تا فلش کنار عدد به حالت چشمک زن تغییر پیدا کند. پس از قرار دادن عدد مورد نظر میبایست یک بار دیگر دکمه PRG را فشار دهیم تا عدد انتخاب شده (فشار باری) فیکس شود.

 

کالیبره کردن کمپرسور اسکرو

کالیبره کردن کمپرسور اسکرو به معنای انجام فرایندهای خاصی به منظور تنظیم دقیق عملکرد دستگاه می باشد. برای کالیبره کردن کمپرسور اسکرو بایستی ۳ نوع تنظیم انجام داد که در جدول زیر به طور خلاصه به آن می پردازیم.

تنظیم فشار کمپرسور اسکرو قبل از تنظیم فشار هوای خروجی کمپرسور اسکرو حتما به دفترچه راهنما دستگاه مراجعه کنید و یا با واحد فنی و مهندسی شرکت سازنده تماس بگیرید.
تنظیم دما کمپرسور اسکرو تنظیم دما کمپرسور اسکرو برای این است که دستگاه در حین فرایند فشرده سازی هوا داغ نکند و کمپرسور به صورت بهینه کار کند.
تنظیم  سرعت چرخش روتور و جریان هوا تنظیم سرعت چرخش روتور و جریان هوا فرایند بسیار پیچیده است که به دانش فنی و تجربه کای نیاز دارد. تنظیم صحیح سرعت و جریان هوا می‌تواند به طور قابل توجهی مصرف برق را کاهش دهد. و از استهلاک زودرس قطعات کمپرسور جلوگیری می‌کند.

 

جمع بندی و خلاصه

در این مقاله به بررسی مفهوم زمان استندبای و فشار باری در کمپرسور اسکرو پرداختیم. همچنین به آموزش تنظیم این دو پارامتر مهم در کمپرسورهای اسکرو با استفاده از کنترل پنل یا PLC پرداختیم.

 

 سوالات متداول

سوال اول: چه زمانی باید زمان استندبای را کم یا زیاد کرد؟

اگر در طول روز به طور مداوم از کمپرسور استفاده می کنید، زمان استندبای را کمتر کنید. و در صورتیکه از کمپرسور به طور متناوب استفاده می کنید، زمان استندبای را می توانید بیشتر کنید.

 

سوال دوم: چه زمانی باید فشار باری کمپرسور اسکرو را تغییر داد؟

اگر تجهیزات و ماشین آلات به فشار هوای بیشتری نیاز داشته باشد، فشار باری را زیادتر کنید. در صورتیکه ماشین آلات به فشار هوای فشرده کمتری نیاز داشته باشد، فشار باری را می توانید کمتر کنید.

 

سوال سوم: رمز عبور کنترل پنل را فراموش کردم چطور می توانم مجدد رمز را بازیابی کنم؟

عموما رمز دستگاه ۱۰۰۰ – ۱۱۱۱ – ۱۲۳۴ -۰۰۰۰ می باشد در صورتیکه امتحان کردید و این رمزها هم نبود تنها راه این است که با شرکت سازنده کمپرسور اسکرو تماس بگیرید و رمز را مجدد دریافت کنید.

5/5 - (3 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سبد خرید
فروشگاه
علاقه مندی ها
0 موارد محصول
حساب کاربری من