کمپرسور پیستونی

12 روش کاهش صدای کمپرسور هوا [عملی + امتحان شده]

حسین صفوی کمپرسورسازان

نیاز به راهنمایی دارید؟

کمپرسورسازان یک مجموعه خانوادگی است که راهنمایی و مشاوره دادن صادقانه را وظیفه خود می داند چرا که بر این باوریم ساخت ارتباط خوب و ماندگار با مشتریان بسیار مهمتر از فروش است.

12 روش کاهش صدای کمپرسور هوا [عملی + امتحان شده]

صدای کمپرسور تان زیاد است؟ نگران نباشید با این ۱۲ روش کاهش صدای کمپرسور هوا می توانید بطور چشمگیر و قابل توجهی صدای کمپرسور را کاهش دهید. به یاد داشته باشید هر کدام از این روش ها می توانند بعد از خرید کمپرسور صنعتی برای شما مفید باشد و صدای کمپرسور را کاهش دهند اما بهترین نتیجه را زمانی بدست می آورید که سه یا چهار مورد از این روش ها را با همزمان با هم انجام دهید.

 

روش های امتحان شده کاهش صدای کمپرسور هوا

روش هایی که در ادامه با آنها آشنا می شویم را می توانید بصورت جداگانه هر یک را بررسی کنید تا متوجه شوید کدامیک برای شما نتیجه بهتری خواهد داشت. طبیعتا برخی از این روش ها رایگان می باشند و برخی دیگر نیازمند هزینه کردن هستند.

 

روش اول: ایزوله کردن کمپرسور هوا Isolation

در قدم اول برای کاهش صدای کمپرسور هوا باید اطمینان حاصل کنیم کمپرسور را روی سطحی هموار قرار داده ایم. به این علت و همانطور که در مقاله علت لرزش کمپرسور گفتیم اگر محل نصب کمپرسور روی سطح هموار نباشد، کمپرسور زمان کار کردن دچار لرزش های ریز و زیادی می شود که منجربه افزایش صدا می شود.

بهتر است کمپرسور را در محیطی ایزوله قرار دهیم. مثلا در اتاقکی کوچک قرار دهیم تا صدای کار کردن کمپرسور پخش نشود. اگر در محیط کار خود اتاقک ندارید می توانید با یونولیت یک اتاقک کوچک برای کمپرسورتان بسازید.

روش دوم: استفاده از پد های لزرش گیر Anti-Vibration Pads

لرزش پایه های فلزی کمپرسور در اثر کار کردن یکی از عواملی است که سبب تولید صدای آزاردهنده کمپرسور می شود.

ساده ترین روش برای برطرف کردن این مشکل استفاده از پد های لزرش گیر یا پد های لاستیکی است. کافی است این پد ها را زیر پایه های کمپرسور نصب کنید. اگر پد لرزش گیر مخصوص کمپرسور پیدا نکردید می توانید از پایه های لاستیکی کوچک نیز استفاده کنید.

هدف این پدها این است که مانع انتقال لرزش از پایه های کمپرسور به زمین شوند.

کاهش صدای کمپرسور هوا

پیش از بررسی یکی دیگر از روش های کاهش صدای کمپرسور از شما دعوت می کنیم به مقاله علت خاموش شدن کمپرسور باد هم سر بزنید.

 

روش سوم: استفاده از فوم آکوستیک Acoustic Foam

فوم های آکوستیک می توانند صدا را جذب خود کنند. به همین دلیل استفاده از فوق آکوستیک در اطراف کمپرسور یکی از موثرترین روش های کاهش صدای کمپرسور هوا می باشد.

لازم نیست از فوم های آکوستیک گران قیمت که برای رکورد یا ضبط صدا در استادیو ها استفاده می شود، استفاده کنید. فقط کافی است ارزان ترین مدل را پیدا کنید و آن را در فاصله یک متری از کمپرسور نصب کنید.

فاصله یک متری از آنجایی مهم است که سبب گرم شدن و یا قطع تنفس کمپرسور نمی شود. اما اگر فضای شما کوچک بود می توانید این فاصله را به ۵۰ سانتی متر نیز کاهش دهید.

کاهش صدای کمپرسور هوا

 

روش چهارم: استفاده از صدا خفه کن یا سایلنسر Muffler

برخی از کمپرسور های هوا در طراحی خود امکان نصب صدا خفه muffler را لحاظ می کنند. صدا خفه کن کمپرسور عملکردی مانند صدا خفه کن اسلحه را دارد. تا حد چشمگیری صدای کمپرسور را کاهش می دهد.

در تمامی کمپرسور های ساخت کمپرسورسازان این امکان بطور پیش فرض قرار داده شده است تا مصرف کننده به راحتی بتواند از سایلنسر یا مافلر جهت کاهش صدای کمپرسور هوا استفاده کند.

کاهش صدای کمپرسور هوا

 

روش پنجم: چک کردن قطعات شل شده

کمپرسور ها الخصوص کمپرسور پیستونی به علت ماهیت کارکرد خود دارای لرزش های خفیفی میباشند. علت این موضوع در قسمت هواساز کمپرسور نهفته است.

هواساز کمپرسور باد پیستونی برای کار کردن نیاز دارد پیستون داخل سیلندر با سرعت حرکت کند. این حرکت پیستونی سبب ایجاد لرزش می شود. زمانی که در دستگاهی لرزش وجود دارد سبب می شود به مرور زمان قطعات متصل دچار شل شدگی شوند.

این شل شدگی قطعات در کمپرسور می تواند سبب افزایش صدای کمپرسور شود. پس یکی از کارهایی که باید بطور ماهانه انجام دهیم این است که قطعات کمپرسور پیستونی را بررسی کنیم و در صورت شل شدگی آنها را محکم کنیم.

 

 

وقتی که صحبت از کمپرسور پیستونی و یکی از مشکلات احتمالی آن کردیم بد نیست پینشهاد کنیم به صفحه سرویس کمپرسور پیستونی هم سر بزنید.

روش ششم: استفاده از شلنگ بلندتر

یکی از ساده ترین کارهایی که برای کاهش صدای کمپرسور هوا می توان انجام داد این است که شلنگ بلندتر استفاده کنیم.

شلنگ بلندتر این امکان را به ما می دهد که از منبع تولید صدا یعنی کمپرسور فاصله بگیریم. بطور مثال در این حالت می توانیم کمپرسور را در محوطه بیرون قرار دهیم و با استفاده از یک شلنگ بلند، هوای فشرده مورد نظر را به داخل محیط کارمان انتقال دهیم.

کاهش صدای کمپرسور هوا

 

روش هفتم: سرویس و نگهداری منظم

اگر سرویس های دوره ای انواع کمپرسور‌‌ (ماشین تولید هوای فشرده) را مانند هر ماشین دیگری به تاخیر بیاندازید واضحا دچار مشکل می شود و کمترین مشکلی که کمپرسور در این حالت درست می کند افزایش صدا است.

تفاوتی نمی کند کمپرسور شما ایتالیایی است یا چینی، در هر صورت نیاز به انجام سرویس دوره ای منظم آن خواهید داشت. این امر سبب می شود بهترین برند کمپرسور باد نیز همیشه در حالت ایده آل خود باقی بماند.

روش هشتم: استفاده از چک ولو با کیفیت Check Valve

چک ولو یا شیر یکطرفه می تواند از جریان برگشت هوا جلوگیری کند و صدای “پاپ” را که گاهی اوقات هنگام روشن و خاموش شدن کمپرسور ایجاد می شود را کاهش دهد.

اگر از چک ولو یا شیر یکطرفه بی کیفیت استفاده کنید علاوه بر اینکه سبب افزایش صدای کمپرسور می شود سبب خرابی های جدی در هواساز نیز می شود. چون این وسیله جلوی برگشت هوای فشرده به داخل واحد هواساز را می گیرد.

اگر شیر یکطرفه خراب شود احتمال آسیب دیدن هواساز و یا حتی سوختن الکتروموتور کمپرسور باد وجود دارد.

کاهش صدای کمپرسور هوا

 

روش نهم: استفاده از محافظ گوش Ear Plug

محافظ گوش یا ایرپلاگ Ear Plug ابزاری است که درون گوش قرار می گیرد و مانع ورود صداهای مزاحم می شود. درست است که این روش تاثیری روی کاهش صدای کمپرسور باد ندارد اما روشی موثر برای طولانی مدت کار کردن است.

تصور کنید در یک روز کاری طولانی مجبور هستید بطور مداوم از کمپرسور باد استفاده کنید. در این حالت حتی کمترین صدا ها در بلند مدت می تواند آزاردهنده باشد. به همین خاطر به همراه داشتن محافظ گوش یا ایرپلاگ این امکان را به ما می دهد که در آرامش بیشتری به فعالیت مان مشغول باشیم.

کاهش صدای کمپرسور هوا

 

روش دهم: تمیز کردن فیلتر ورودی هوا Air Intake Filter

کمپرسور از طریق فیلتر هوا، هوای محیط را به درون خود مکش می کند و سپس به واسطه هواساز آن را فشرده می کند. کمپرسور به واسطه فیلتر هوا عملیات تنفس را انجام می دهد.

اگر فیلتر هوا کثیف شود، کمپرسور نمی تواند بدرستی هوا را مکش کند در نتیجه تحت فشار قرار می گیرد و همین امر سبب افزایش صدای کمپرسور می شود.

بسته به محیطی که کمپرسور را در آن قرار داده اید باید هر یک ماه یا هر ۳ ماه یکبار آن را چک کنید. اگر کثیف شده بود می توانید آن را تمیز کنید ولی اگر با این روش نیز همچنان کثیف بود بهتر است فیلتر را تعویض کنید.

کاهش صدای کمپرسور هوا

 

روش یازدهم: استفاده از اتصالات کاهش صدا Noise Reduction Fittings

برخی از ابزارها و اتصالات هوا دارای ویژگی های کاهش نویز هستند. در صورت امکان از این موارد استفاده کنید. البته این امر هزینه بر است. پیشنهاد من استفاده از سایر روش هایی است که در این مطلب گفته شد.

 

روش دوازدهم: از یک مدل کم صدا تر استفاده کنید

اگر تمامی این روش های کاهش صدای کمپرسور هوا را امتحان کردید اما همچنان احساس می کنید صدا زیاد است بهتر است به فکر کمپرسور کم صدا تری باشد.

بصورت کلی دو نوع کمپرسور در بازار ایران موجود است:

  • دسته اول: کمپرسور های چینی
  • دسته دوم: کمپرسور های ایتالیایی

کمپرسور های چینی به لحاظ قیمتی مقرون به صرفه تر هستند اما مشکلی که عموما دارند این است که بعد از گذشت هر سالی صدای آنها افزایش پیدا می کند. اما این موضوع در کمپرسور های ایتالیایی خیلی کمتر اتفاق می افتد تا جایی که اگر سرویس دوره ای را به موقع انجام دهید شاید هرگز شاهد این اتفاق نباشید.

کاهش صدای کمپرسور هوا

 

خلاصه و جمع بندی آنچه آموختیم

در این مطلب با روش های کاهش صدای کمپرسور هوا آشنا شدیم. بطور خلاصه این روش ها به دو دسته تقسیم می شوند.

روش های فیزیکی
  • قرار دادن کمپرسور در محیطی ایزوله
  • استفاده از پد های لرزش گیر
  • استفاده از فوم آکوستیک
  • استفاده از صدا خفه کن
  • استفاده از شلنگ بلندتر
  • سرویس و نگهداری منظم
  • استفاده از چک ولو با کیفیت
  • تمیز کردن فیلتر ورودی هوا
روش های غیر فیزیکی
  • استفاده از محافظ گوش
  • استفاده از اتصالات کاهش صدا
  • استفاده از یک مدل کم صدا تر

 

سوالات متداول

سوال اول: کدام روش های کاهش صدای کمپرسور هوا موثرتر هستند؟

به طور کلی، روش های فیزیکی موثرتر از روش های غیر فیزیکی هستند. زیرا روش های فیزیکی مستقیماً بر منبع تولید صدا یعنی کمپرسور هوا تاثیر می گذارند. در حالی که روش های غیر فیزیکی فقط صدا را تا حدی کاهش می دهند.

 

سوال دوم: اگر کمپرسور هوا در محیطی باز قرار داشته باشد، چه روش هایی برای کاهش صدای آن موثرتر است؟

در این حالت، روش های فیزیکی که باعث کاهش لرزش و جذب صدا می شوند، موثرتر خواهند بود. به عنوان مثال، استفاده از پد های لرزش گیر، فوم آکوستیک و صدا خفه کن می تواند تا حد زیادی صدای کمپرسور را کاهش دهد.

 

سوال سوم: آیا می توان برای کاهش صدای کمپرسور هوا فقط هواساز آن را تعویض کرد؟

بله. یکی از بهترین کار ها برای کاهش صدا این است که هواساز چینی را با هواساز ایتالیایی تعویض کرد.

5/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهی در مورد “12 روش کاهش صدای کمپرسور هوا [عملی + امتحان شده]

  1. مهدی حسینی گفت:

    سلام وقت بخیر نیاز به خرید کمپرسور اسکرو برای کارخونه خودم دارم در این زمینه ممنون میشم قیمت و خدمات خودتون رو بفرستین

    1. amin hashemy گفت:

      سلام وقت بخیر برای خرید و اطلاع از قیمت ها میتونین به صفحه خرید پمپ باد اسکرو سایت سر بزنید و یا با شماره 09127161850 تماس بگیرید تا همکاران شما رو بتونند راهنمایی کنند.

  2. احمد خالدی گفت:

    سلام وقت بخیر مقاله بسیار کامل و جامعی بود ولی سوالی که من داشتم میخواستم ببینم استفاده از  پتوی صداهم میتونه برای کاهش صداگیری پمپ باد هم استفاده بشه ؟

    1. حسین صفوی گفت:

      سلام وقت بخیر جناب خالدی
      کمپرسور برای اینکه بتواند هوا را فشرده کند نیاز دارد هوا را از محیط مکش کند. حالا اگر از پتو استفاده کنیم باعث می شود کمپرسور نتواند مکش را به درستی انجام دهد در نتیجه هم عملکرد کمپرسور افت می کند و هم سبب بالا رفتن دمای کمپرسور و احتمالا Overheat شدن شود. پس توصیه می شود از پتو استفاده نکنیم.

  3. علیرضا واشقانی گفت:

    من احساس میکنم که زمانی که بیشتر از حدود 2 ساعت کمپرسور کار میکنه سر و صداش خیلی بیشتر میشه چیزایی که بلد بودم رو چک کردم مشکلش فکر کنم پیجیده تر باشه برای تعمیرش باید به کجا مراجعه کنم

  4. محسن گفت:

    سلام خسته نباشید ما محیط کارمون اجاره ای هست و خیلی دستمون برای تغییر محیط باز نیست که بتونیم یه محیط ایزوله درست کنیم بعد از طرفی می خوایم صدای کمپرسور باد توی محیط کمتر باشه به نظر شما اگر کمپرسور رو عوض کنیم و یه کمپرسور هوای بی صدا بخریم بهتر نیست جای تلاش برای کم کردن سر و صدای این یکی؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
فروشگاه
علاقه مندی ها
0 موارد محصول
حساب کاربری من