کمپرسور سایلنت بخریم یا نه؟ معایب و مزایای کمپرسور بی صدا
یکی از انواع کمپرسورهای پیستونی که در صنعت استفاده میشود، کمپرسور سایلنت یا بیصدا است. هدف اصلی این دستگاه، فشردهسازی هوا بصورتی است که کمترین حد ممکن از صدا را تولید کند.
در واقع بر خلاف کمپرسور های پیستونی رایج، کمپرسور های سایلنت صدای کمتری دارند.
اما بدین معنا نیست که عملا هیچ صدایی تولید نمی کنند. این موضوع را می گویم تا زمان خرید تو ذوق تان نخورد.
فرایند و عملکرد کمپرسور سایلنت
واقعیت این است که موتور دستگاه، با حرکت پیستونهای داخل سیلندر، هوا را مکش میکند و فرآیند مکش هوا آغاز میشود. هوای مکش شده توسط سیلندر از طریق لولههایی به مخزن منتقل میشود و در آنجا، هوای فشرده جهت استفاده ذخیره میگردد.
و هر زمان که نیاز به هوای فشرده داشته باشید می توانید این هوا را مخزن به دستگاه ها و یا ابزارهایتان انتقال دهید.
کمپرسور سایلنت یا کمپرسور بی صدا چیست
کمپرسور سایلنتSilent یا بی صدا یا اویل فری Oil Free، یکی از انواع کمپرسورهای موجود در بازار است که در طراحی آن، اهمیت ویژهای به کم صدا بودن آن داده شده است. ساختار این دستگاه به گونهای طراحی شده است که در هنگام مکش هوا، حداقل میزان صدا ایجاد شود.
البته این موضوع هم یک سری مزیت دار و هم یک سری معایب که در ادامه بصورت کامل توضیح می دهم.
کم صدا بودن این کمپرسور به دلیل تغییراتی در سیستم سیلندر دستگاه امکانپذیر شده است. جالب است بدانید موتور کمپرسور باد هنگام روشن شدن، صدای بسیار کمی تولید میکند که به هیچ عنوان آزاردهنده نیست؛ اما حرکت پیستون و اجزای سیلندر دستگاه، همچنان صدا تولید می کنند.
به عبارت ساده تر کمپرسور سایلنت، بی صدا نیست اما نسبت به کمپرسور های پیستونی رایج به میزان قابل توجهی کم صدا تر است.
کاربرد کمپرسور هوا سایلنت یا اویل فری چیست
قبل از هر چیزی باید به این نکته اشاره کنم که نام دیگر کمپرسور سایلنت، اویل فری است.
در واقع نام کمپرسور سایلنت بین عموم مردم و نام کمپرسور اویل فری بین کمپرسورسازان رایج است. از این رو هر دو یکی می باشند.
کمپرسور های سایلنت عموما در مکان هایی استفاده می شود که صنعتی نباشند مانند کارگاههای خانگی، کارگاههای کوچک، دندانپزشکیها، مراکز آزمایشگاهی و پزشکی و مکانهای مشابه.
پس اگر در مکانی کار می کنیم که نمی خواهیم به لحاظ صوتی مزاحمتی برای همسایگان خود داشته باشیم باید به سراغ کمپرسور سایلنت برویم در غیر این صورت استفاده از کمپرسور سایلنت غیر منطقی خواهد بود.
چرا؟
چون نسبت به کمپرسور های پیستونی رایج به شدت از طول عمر پایین تر و خرابی بیشتری برخوردار هستند.
ساختار کلی کمپرسور silent یا بی صدا
کمپرسور سایلنت از نظر شکل ظاهری بسیار شبیه به کمپرسورهای معمولی است؛ اما اگر تجربهای در زمینه کار با کمپرسورهای مختلف دارید، میتوانید کمپرسورهای سایلنت را تشخیص دهید.
کمپرسور سایلنت همچنان دارای مخزن، موتور سیلندر و متعلقات جانبی است که بسیار شبیه به کمپرسورهای معمولی هستند؛ اما اگر دقت کنید، در قسمت سیلندر و موتور تفاوتهای ریزی را مشاهده خواهید کرد.
اگر دو کمپرسور سایلنت و معمولی ۵۰ لیتری را در کنار هم قرار دهید مشاهده خواهید کرد که کمپرسور سایلنت تعداد موتور بیشتری دارد.
در کمپرسورهای سایلنت معمولاً به ازای هر ۲۵ لیتر گنجایش مخزن از یک موتور استفاده میشود. در صورتی که در کمپرسورهای معمولی فقط از یک الکتروموتور استفاده می کنند.
تفاوت دیگر در بخش سیلندرها است. معمولاً در کمپرسورهای سایلنت از تعداد سیلندر بیشتر استفاده میشود. این سیلندرها هرکدام ورودی هوای مخصوص به خود را دارد که با استفاده از فیلترهای هوا پوشش داده شدهاند.
کمپرسور باد سایلنت به لحاظ فشار باری
کمپرسور های باد به لحاظ به فشار باری به سه دسته کلی تقسیم می شوند. پس بهتر است قبل از خرید کمپرسور باد سایلنت بدانیم این نوع کمپرسور های در کدام دسته قرار می گیرند.
- کمپرسور باد فشار ضعیف Low Pressure: این کمپرسورها میتوانند فشاری تا 12 بار تولید کنند.
- کمپرسور باد فشار متوسطMedium Pressure : این کمپرسورها میتوانند فشاری تا 40 بار تولید کنند.
- کمپرسور باد فشار قوی High Pressure : این کمپرسورها میتوانند فشاری تا 300 بار تولید کنند
کمپرسور باد سایلنت در دسته کمپرسور های فشار ضعیف Low Pressure قرار می گیرند که عمدتا توانایی تولید فشار باری تا ۸ بار را دارند.
سیلندر کمپرسور سایلنت و معایب آن
مهمترین تفاوت کمپرسور های پیستونی رایج و کمپرسور سایلنت در بخش سیلندر خلاصه می شود.
طراحان با ایجاد تغییرات در سیستم سیلندر کمپرسور، به موفقیت در کاهش صدای آن دست یافتهاند.
در کمپرسورهای سایلنت، از یک واشر لاستیکی (کاسه نمد) به دور پیستون استفاده شده است که نقش بسیار مهمی در کاهش صدای کمپرسور ایفا میکند.
این واشر به جای روغن معمولاً بهکار گرفته میشود و به دلیل ویژگیهای لاستیکیاش، به راحتی در داخل جداره پیستون میلغزد و موجب مکش هوا میشود.
البته نباید فراموش کرد که استفاده از واشر لاستیکی در بخش سیلندر ممکن است برخی مشکلات را ایجاد کند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
همانطور که اشاره کردیم، کاسه نمد پیستون کمپرسور سایلنت از جنس پلاستیکی است که این موضوع باعث محدودیتهایی در زمان استفاده از دستگاه میشود.
به عبارت دیگر، زمانی که از دستگاه برای مدت زمان طولانی استفاده میکنیم، پلاستیکی کاسه نمد به دلیل گرمای زیاد و اصطکاک بیش از حد، کارایی خود را از دست میدهد و عملیات مکش هوا با مشکل مواجه میشود.
حداکثر تعداد دفعات روشن شدن کمپرسور باد سایلنت در یک ساعت نباید بیشتر از ۷ یا ۸ بار باشد.
در صورتی که تعداد خاموش و روشن شدن دستگاه بیش از این مقدار افزایش یابد، باید انتظار داشت که کاسه نمد داخل سیلندر دستگاه زودتر از معمول خراب شود.
مزایا و معایب کمپرسور سایلنت:
در اینجا می خواهیم به مزایا و معایب کمپرسور های سایلنت یا کمپرسور های اشاره کنیم.
مزایای کمپرسور بدون صدا:
- بدون روغن کار می کنند
- صدای کمتر از کمپرسور های پیستونی رایج
معایب کمپرسور بدون صدا:
- خرابی زودهنگام
- عمر مفید کوتاه
- قیمت بالا
- هزینه تعمیر بالا نسبت به کمپرسور های پیستونی رایج
کمپرسور های سایلنت از نظر اقتصادی چه به لحاظ قیمتی و چه لحاظ کارکرد و طول عمر توجیهی نخواهند داشت. اما بعضی وقت ها شرایط محیطی به گونه ای است که مجبور هستیم صدا را اولیت کار خودمان قرار دهیم از این رو به ناچار باید به سراغ کمپرسور های بی صدا یا سایلنت برویم.
محدودیت های کمپرسور بی صدا:
همانطور که قبلتر اشاره کردیم بصورت پیوسته نمی توانید از کمپرسور سایلنت استفاده کنید مگر اینکه سایر بزرگتر از نیازتان بخرید.
بطور مثال اگر به یک کمپرسور سایلنت ۵۰ لیتری نیاز دارید بهتر است به سراغ کمپرسور سایلنت ۱۵۰ لیتری بروید در این صورت مجبور نمی شوید در طول یک ساعت بطور پیوسته از آن استفاده کنید چرا که حجم خوبی از هوای فشرده در مخزن ذخیره شده است.
پس اگر کارتان به گونه ای است که استفاده مداوم از کمپرسور دارید یا به سراغ کمپرسور سایلنت سایز بزرگتر بروید یا از کمپرسور های معمولی استفاده کنید.
چرا که کمپرسور سایلنت در طول یک ساعت نباید بیشتر ۷ الی ۸ بار روش شود.
گرد و خاک دشمن کمپرسور سایلنت:
همانطور که میدانید، گردوغبار میتواند تأثیر منفی بر عملکرد بسیاری از دستگاههای موجود در صنعت داشته باشد و این تأثیر پذیری در دستگاههایی مانند کمپرسور باد سایلنت بسیار بیشتر است.
اگر کوچکترین گردوغباری وارد مجاری ورودی هوا به سیلندر کمپرسور هوای سایلنت شود، کاسه نمد لاستیکی دور پیستون به شدت آسیب میبیند و همین گرد و غبار کم اهمیت مانند سنباده، کاسه نمد لاستیکی را از بین میبرد و عملکرد دستگاه را مختل میکند.
بنابراین، پیشنهاد میکنیم دستگاه را همیشه دور از فضای کارگاهتان نگهدارید، و یا در صورتی که مجبور به نگهداری دستگاه داخل کارگاه هستید، حتماً از یک مخزن ایزوله برای جلوگیری از ورود گرد و غبار به محیط کمپرسور سایلنت استفاده کنید.
کمپرسور سایلنت بخریم یا خیر؟
به عنوان تولید کننده کمپرسور پیشنهاد می کنم اگر به لحاظ صدا مورد بحث و بازخواست همسایگان قرار نمی گیرید هرگز سراغ کمپرسور سایلنت نروید چرا که به جز موضوع صدا نه تنها هیچ برتری نسبت به سایر کمپرسور ها ندارد بلکه به لحاظ طول عمر و قیمتی شما را دچار زحمت می کند.
و در کنار این موضوع باید بدانیم ۹۹٪ کمپرسورهای سایلنت یا بی صدایی که داخل ایران هستند چینی می باشند و نباید تحت تاثیر برند و یا لیبل روی آن قرار بگیریم.
- قیمت خرید و فروش کمپرسور باد ( ایتالیایی / ایرانی / چینی / سایلنت ) - سپتامبر 18, 2023
- محاسبه سایز کمپرسور برای دستگاه برش لیزر - سپتامبر 12, 2023
- انواع درایر جذبی و طرز کار آنها - آگوست 30, 2023
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!