کمپرسور پیستونی

تفاوت پمپ باد سایلنت و معمولی چیست؟ بررسی جامع

حسین صفوی کمپرسورسازان

نیاز به راهنمایی دارید؟

کمپرسورسازان یک مجموعه خانوادگی است که راهنمایی و مشاوره دادن صادقانه را وظیفه خود می داند چرا که بر این باوریم ساخت ارتباط خوب و ماندگار با مشتریان بسیار مهمتر از فروش است.

تفاوت پمپ باد سایلنت و معمولی چیست؟ بررسی جامع

یکی از انواع کمپرسورهای پیستونی که در صنعت استفاده می‌شود، کمپرسور سایلنت یا بی‌صدا است. هدف اصلی این دستگاه، فشرده‌سازی هوا بصورتی است که کمترین حد ممکن از صدا را تولید کند. در واقع بر خلاف کمپرسور های پیستونی رایج که باید با استفاده از ترفندهای کاهش صدای کمپرسور استفاده کرد، کمپرسور های سایلنت صدای کمتری دارند.

اما بدین معنا نیست که عملا هیچ صدایی تولید نمی کنند. این موضوع را می گویم تا زمان خرید تو ذوق تان نخورد.

 

کمپرسور سایلنت یا کمپرسور بی صدا چیست

کمپرسور سایلنت

کمپرسور سایلنت Silent  یا بی صدا یا اویل فری Oil Free، یکی از انواع کمپرسور موجود در بازار است که در طراحی آن، اهمیت ویژه‌ای به کم صدا بودن آن داده شده است. ساختار این دستگاه به گونه‌ای طراحی شده است که در هنگام مکش هوا، حداقل میزان صدا ایجاد شود.

البته این موضوع هم یک سری مزیت دار و هم یک سری معایب که در ادامه بصورت کامل توضیح می دهم.

کم صدا بودن این کمپرسور به دلیل تغییراتی در سیستم سیلندر دستگاه امکان‌ پذیر شده است. جالب است بدانید موتور کمپرسور باد هنگام روشن شدن، صدای بسیار کمی تولید می‌کند که به هیچ عنوان آزاردهنده نیست؛ اما حرکت پیستون و اجزای سیلندر دستگاه، همچنان صدا تولید می کنند.

به عبارت ساده تر کمپرسور سایلنت، بی صدا نیست اما نسبت به کمپرسور های پیستونی رایج به میزان قابل توجهی کم صدا تر است.

 

فرایند و عملکرد کمپرسور سایلنت

واقعیت این است که موتور دستگاه، با حرکت پیستون‌های داخل سیلندر، هوا را مکش می‌کند و فرآیند مکش هوا آغاز می‌شود. هوای مکش شده توسط سیلندر از طریق لوله‌هایی به مخزن منتقل می‌شود و در آنجا، هوای فشرده جهت استفاده ذخیره می‌گردد.

و هر زمان که نیاز به هوای فشرده داشته باشید می توانید این هوا را مخزن به دستگاه ها و یا ابزارهایتان انتقال دهید.

 

تفاوت پمپ باد سایلنت و معمولی

پمپ باد یا کمپرسور باد دستگاهی است که هوای فشرده را برای ابزارآلات و تجهیزات صنعتی فراهم می کنند و به طور کلی دو نوع پمپ باد در بازار وجود دارد: پمپ باد سایلنت و معمولی که در جدول زیر به بررسی ۵ مورد از مهمترین تفاوت های پمپ باد سایلنت با پمپ باد معمولی می پردازیم.

نوع پمپ باد پمپ باد سایلنت پمپ باد معمولی
میزان صدا صدای پایین تقریبا ۴۰ الی ۶۰ دسی بل صدای بیشتر تقریبا ۷۰ الی ۹۰ دسی بل
نوع موتور موتور الکتریکی بدون تسمه یا موتور پیستونی موتور الکتریکی با تسمه یا دیزلی
روغن کاری کارکرد بدون روغن کارکرد با روغن  مخصوص VDL
کاربرد محیط های مسکونی، آپارتمان ها، مطب و بیمارستان ها کارگاه های کوچک و صنایع بزرگ
قیمت بالاتر کمتر

پمپ باد روغنی بهتر است یا سایلنت

یکی از متداول ترین سوالاتی که پرسیده می شود این است که پمپ باد روغنی بهتر است یا سایلنت؟ پاسخ به این سوال دقیقا بستگی به نیاز و شرایط شما دارد. به طور کلی هر یک از پمپ بادها چه روغنی و چه سایلنت مزایا و معایب خودشان را دارد که در این مقاله به صورت کامل به توضیح آن پرداختیم.

برای انتخاب پمپ باد روغنی یا سایلنت بهتر است به این ۶ سوال پاسخ بدهید تا بتوانید بهترین و  مناسب ترین پمپ باد را انتخاب کنید.

  • سوال اول: به چه میزان حجم هوادهی و فشار باری نیاز دارید؟
  • سوال دوم: بودجه که برای خرید پمپ باد در نظر گرفته اید چقدر است؟
  • سوال سوم: از پمپ باد در چه محیطی می خواهید استفاده کنید؟
  • سوال چهارم: از پمپ باد برای چه تجهیزات و ابزارآلاتی می خواهید استفاده کنید؟
  • سوال پنجم: آیا به هوای فشرده به صورت مداوم نیاز دارید؟
  • سوال ششم: آیا وجود ذرات روغن در هوای فشرده برای تجهیزات و ماشین آلات شما ضرر دارد؟

 

پیش از بررسی یکی دیگر از نکات دخیل در مساله پمپ باد روغنی خوبه یا سایلنت از شما دعوت می کنیم به مقاله تولید کننده کمپرسور باد در تهران هم سر بزنید.

 

کاربرد کمپرسور هوا سایلنت یا اویل فری چیست

قبل از هر چیزی باید به این نکته اشاره کنم که نام دیگر کمپرسور سایلنت، اویل فری است.

در واقع نام کمپرسور سایلنت بین عموم مردم و نام کمپرسور اویل فری بین کمپرسورسازان رایج است. از این رو هر دو یکی می باشند.

کمپرسور های سایلنت عموما در مکان هایی استفاده می شود که صنعتی نباشند مانند کارگاه‌های خانگی، کارگاه‌های کوچک، دندانپزشکی‌ها، مراکز آزمایشگاهی و پزشکی و مکان‌های مشابه.

پس اگر در مکانی کار می کنیم که نمی خواهیم به لحاظ صوتی مزاحمتی برای همسایگان خود داشته باشیم باید به سراغ کمپرسور سایلنت برویم در غیر این صورت استفاده از کمپرسور سایلنت غیر منطقی خواهد بود.

چرا؟

چون نسبت به کمپرسور های پیستونی رایج به شدت از طول عمر پایین تر و خرابی بیشتری برخوردار هستند.

 

ساختار کلی کمپرسور silent یا بی صدا

کمپرسور بی صدا

کمپرسور سایلنت از نظر شکل ظاهری بسیار شبیه به کمپرسورهای معمولی است؛ اما اگر تجربه‌ای در زمینه کار با کمپرسورهای مختلف دارید، می‌توانید کمپرسورهای سایلنت را تشخیص دهید.

کمپرسور سایلنت همچنان دارای مخزن، موتور سیلندر و متعلقات جانبی است که بسیار شبیه به کمپرسورهای معمولی هستند؛ اما اگر دقت کنید، در قسمت سیلندر و موتور تفاوت‌های ریزی را مشاهده خواهید کرد.

اگر دو کمپرسور سایلنت و معمولی ۵۰ لیتری را در کنار هم قرار دهید مشاهده خواهید کرد که کمپرسور سایلنت تعداد موتور بیشتری دارد.

در کمپرسورهای سایلنت معمولاً به ازای هر ۲۵ لیتر گنجایش مخزن از یک موتور استفاده می‌شود. در صورتی که در کمپرسورهای معمولی فقط از یک الکتروموتور استفاده می کنند.

تفاوت دیگر در بخش سیلندرها است. معمولاً در کمپرسورهای سایلنت از تعداد سیلندر بیشتر استفاده می‌شود. این سیلندرها هرکدام ورودی هوای مخصوص به خود را دارد که با استفاده از فیلترهای هوا پوشش داده شده‌اند.

پیش از بررسی فشار باری کمپرسور سایلنت یکی از عوامل تاثیر گذار در پاسخ سوال پمپ باد سایلنت بهتره یا روغنی از شما دعوت می کنیم به مقاله تفاوت کمپرسور اسکرو و پیستونی هم سر بزنید.

کمپرسور باد سایلنت به لحاظ فشار باری

کمپرسور های باد به لحاظ به فشار باری به سه دسته کلی تقسیم می شوند. پس بهتر است قبل از خرید کمپرسور باد سایلنت بدانیم این نوع کمپرسور های در کدام دسته قرار می گیرند.

  •  کمپرسور باد فشار ضعیف Low Pressure: این کمپرسورها می‌توانند فشاری تا ۱۲ بار تولید کنند.
  • کمپرسور باد فشار متوسطMedium Pressure : این کمپرسورها می‌توانند فشاری تا ۴۰ بار تولید کنند.
  • کمپرسور باد فشار قوی High Pressure : این کمپرسورها می‌توانند فشاری تا ۳۰۰ بار تولید کنند

 

کمپرسور باد سایلنت در دسته کمپرسور های فشار ضعیف Low Pressure  قرار می گیرند که عمدتا توانایی تولید فشار باری تا ۸ بار را دارند.

 

سیلندر کمپرسور سایلنت و معایب آن

کمپرسور بی صدا

مهمترین تفاوت کمپرسور های پیستونی رایج و کمپرسور سایلنت در بخش سیلندر خلاصه می شود.

طراحان با ایجاد تغییرات در سیستم سیلندر کمپرسور، به موفقیت در کاهش صدای آن دست یافته‌اند.

در کمپرسورهای سایلنت، از یک واشر لاستیکی (کاسه نمد) به دور پیستون استفاده شده است که نقش بسیار مهمی در کاهش صدای کمپرسور ایفا می‌کند.

این واشر به جای روغن معمولاً به‌کار گرفته می‌شود و به دلیل ویژگی‌های لاستیکی‌اش، به راحتی در داخل جداره پیستون می‌لغزد و موجب مکش هوا می‌شود.

البته نباید فراموش کرد که استفاده از واشر لاستیکی در بخش سیلندر ممکن است برخی مشکلات را ایجاد کند که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

همان‌طور که اشاره کردیم، کاسه نمد پیستون کمپرسور سایلنت از جنس پلاستیکی است که این موضوع باعث محدودیت‌هایی در زمان استفاده از دستگاه می‌شود.

به عبارت دیگر، زمانی که از دستگاه برای مدت زمان طولانی استفاده می‌کنیم، پلاستیکی کاسه نمد به دلیل گرمای زیاد و اصطکاک بیش از حد، کارایی خود را از دست می‌دهد و عملیات مکش هوا با مشکل مواجه می‌شود.

 

حداکثر تعداد دفعات روشن شدن کمپرسور باد سایلنت در یک ساعت نباید بیشتر از ۷ یا ۸ بار باشد.

در صورتی که تعداد خاموش و روشن شدن دستگاه بیش از این مقدار افزایش یابد، باید انتظار داشت که کاسه نمد داخل سیلندر دستگاه زودتر از معمول خراب شود.

 

مزایا و معایب کمپرسور سایلنت:

کمپرسور بی صدا

در اینجا می خواهیم به مزایا و معایب کمپرسور های سایلنت یا کمپرسور های اشاره کنیم.

 

مزایای کمپرسور سایلنت

در جدول زیر به بررسی ۴ مورد از مهمترین مزایای کمپرسور بدون صدا می پردازیم.

صدای کم مهمترین مزیت کمپرسور سایلنت نسبت به دیگر کمپرسورهای روغنی صدای پایین تر آن است. همین مزیت موجب محبوبیت استفاده از کمپرسور سایلنت در محیط های مسکونی، آپارتمان ها، مطب ها و بیمارستان ها شده است.
عدم نیاز به روغن طراحی و ساختار کمپرسور سایلنت به گونه ای است که نیاز به روغن ندارد چرا که جنس پیستون های این نوع کمپرسور از روکش تفلون است که نیاز به روغن کاری ندارد و نحوه خنک کاری قطعات با استفاده از هوا انجام می شود.
حمل و نقل آسان وزن کمپرسور سایلنت کمتر و سبک تر از کمپرسورهای روغنی است همین امر موجب حمل و نقل راحتر آن شده است
عملکرد بدون لرزش کمپرسور سایلنت با سرعت کمتری نسبت به کمپرسورهای معمولی کار می کنند به همین علت کارکرد آن بدون لرزش است. البته میزان لرزش کمپرسور سایلنت به عواملی همچون برند، کیفیت قطعات و ظرفیت آن نیز دارند.

 

معایب کمپرسور سایلنت (پمپ باد سایلنت)

کمپرسور سایلنت همانند بسیاری از دستگاه های دیگر دارای معایبی هستند که در جدول زیر به بررسی ۵ مورد از مهمترین معایب کمپرسور سایلنت می پردازیم.

قیمت بالاتر ساختار کمپرسور سایلنت پیچیده تر از کمپرسورهای روغنی است و به دلیل تولید محدودتری که نسبت به سایر کمپرسورهای باد دارند قیمتشان بالاتر است.
عمر مفید کمتر در کمپرسور سایلنت برای کاهش صدا از موتورهای کوچکتر با تعداد بیشتری استفاده شده است که طبیعتا تعداد قطعات متحرک در ساختار موتورها بیشتر بوده و از آنجایی که این کمپرسور بدون روغن کار می کند و برای کاهش اصطحکاک پیستون ها به جای روغن تنها از یک پوشش نازک استفاده می کند که به مرور زمان این پوشش نازک تر شده و باعث می شود اصطحکاک بین پیستون  و سیلندر بیشتر شود همین امر باعث می شود که عمر مفید آن نسبت به دیگر کمپرسورهای روغنی کمتر شود.
ظرفیت کمتر ظرفیت کمپرسور سایلنت به لحاظ نوع عملکرد و طراحی خاصی که دارند نسبت به سایر کمپرسورهای روغنی محدودتری دارند و در ظرفیت های کمتری هستند.
تعمیرات تخصصی تر کمپرسور سایلنت به لحاظ ساختار پیچیده تر و حساستری که نسبت به سایر دستگاه ها دارند نیاز به تعمیرات تخصصی تری دارند.  تنظیمات کمپرسور سایلنت حتما باید توسط افراد متخصص و باتجربه انجام شود.
حساسیت به گرد و غبار کمپرسورهای سایلنت حتما باید در محیط تمیز قرار بگیرند و از تهیه های مناسبی به منظور جلوگیری از ورود گرد و غبار به دستگاه استفاده شود در غیر این صورت گرد و غبار و سایر آلاینده ها موجب کاهش راندمان کاری، داغ کردن کمپرسور و خاموش شدن ناگهانی دستگاه می شود.

کمپرسور های سایلنت از نظر اقتصادی چه به لحاظ قیمتی و چه لحاظ کارکرد و طول عمر توجیهی نخواهند داشت. اما بعضی وقت ها شرایط محیطی به گونه ای است که مجبور هستیم صدا را اولیت کار خودمان قرار دهیم از این رو به ناچار باید به سراغ کمپرسور های بی صدا یا سایلنت برویم.

 

محدودیت های کمپرسور بی صدا:

همانطور که قبلتر اشاره کردیم بصورت پیوسته نمی توانید از کمپرسور سایلنت استفاده کنید مگر اینکه سایر بزرگتر از نیازتان بخرید.

بطور مثال اگر به یک کمپرسور سایلنت ۵۰ لیتری نیاز دارید بهتر است به سراغ کمپرسور سایلنت ۱۵۰ لیتری بروید در این صورت مجبور نمی شوید در طول یک ساعت بطور پیوسته از آن استفاده کنید چرا که حجم خوبی از هوای فشرده در مخزن ذخیره شده است.

پس اگر کارتان به گونه ای است که استفاده مداوم از کمپرسور دارید یا به سراغ کمپرسور سایلنت سایز بزرگتر بروید یا از کمپرسور های معمولی استفاده کنید.

چرا که کمپرسور سایلنت در طول یک ساعت نباید بیشتر ۷ الی ۸ بار روش شود.

 

گرد و خاک دشمن کمپرسور سایلنت:

کمپرسور بی صدا

همان‌طور که می‌دانید، گردوغبار می‌تواند تأثیر منفی بر عملکرد بسیاری از دستگاه‌های موجود در صنعت داشته باشد و این تأثیر پذیری در دستگاه‌هایی مانند کمپرسور باد سایلنت بسیار بیشتر است.

اگر کوچک‌ترین گردوغباری وارد مجاری ورودی هوا به سیلندر کمپرسور هوای سایلنت شود، کاسه نمد لاستیکی دور پیستون به شدت آسیب می‌بیند و همین گرد و غبار کم اهمیت مانند سنباده، کاسه نمد لاستیکی را از بین می‌برد و عملکرد دستگاه را مختل می‌کند.

 

بنابراین، پیشنهاد می‌کنیم دستگاه را همیشه دور از فضای کارگاه‌تان نگه‌دارید، و یا در صورتی که مجبور به نگه‌داری دستگاه داخل کارگاه هستید، حتماً از یک مخزن ایزوله برای جلوگیری از ورود گرد و غبار به محیط کمپرسور سایلنت استفاده کنید.

 

کمپرسور سایلنت بخریم یا خیر؟

به عنوان تولید کننده کمپرسور پیشنهاد می کنم اگر به لحاظ صدا مورد بحث و بازخواست همسایگان قرار نمی گیرید هرگز سراغ کمپرسور سایلنت نروید چرا که به جز موضوع صدا نه تنها هیچ برتری نسبت به سایر کمپرسور ها ندارد بلکه به لحاظ طول عمر و قیمتی شما را دچار زحمت می کند.

و در کنار این موضوع باید بدانیم ۹۹٪ کمپرسورهای سایلنت یا بی صدایی که داخل ایران هستند چینی می باشند و نباید تحت تاثیر برند و یا لیبل روی آن قرار بگیریم.

 

پمپ باد سایلنت چی بخرم

در این قسمت به معرفی بهترین برندهای پمپ باد سایلنت به همراه مشخصات فنی آن ها می پردازیم. در زمان خرید پمپ باد سایلنت باید به ۴ فاکتور مهم توجه کنید.

ظرفیت پمپ باد سایلنت ظرفیت و اندازه مخزن بستگی به نیاز کاری شما دارد به طور کلی پمپ باد سایلنت با ظرفیت های کوچکتر برای کارهای مثل باد کردن لاستیک، اسباب بازی ها دارد و از پمپ باد سایلنت با ظرفیت بالاتر برای کارهایی مثل نقاشی با اسپری یا کار با ابزارهای بادی نجاری مانند میخکوب بادی…. استفاده می کنند.
فشار پمپ باد سایلنت فشار پمپ باد سایلنت عموما بر حسب PSI (پوند بر اینچ مربع) و یا BAR مشخص می شود. فشار پمپ باد سایلنت نسبت به کمپرسورهای روغنی کمتر است و نهایت فشاری که می توانند داشته باشند تقریبا ۸ بار است.
میزان صدا پمپ باد سایلنت پمپ بادی سایلنت در بازار با نام پمپ باد بی صدا نیز شناخته می شود این نام گذاری بیشتر به خاطر این هست که نسبت به کمپرسورهای روغنی کم صداتر هستند نه اینکه اصلا صدایی نداشته باشند میزان صدا بر حسب دسی بل مشخص می شود که برند و قدرت پمپ باد سایلنت تاثیر زیادی بر میزان صدای تولیدی دستگاه دارد.
قیمت پمپ باد سایلنت قیمت پمپ باد سایلنت بستگی به نوع برند و ظرفیت آن دارد ولی در حالت کلی قیمت پمپ باد سایلنت تقریبا ۶٫۰۰۰٫۰۰۰ الی ۱۱٫۰۰۰٫۰۰۰ تومان می باشد.

پمپ باد سایلنت رونیکس Ronix

کمپرسور باد میخکوب

پمپ باد رونیکس یک برند ایرانی است که از سال ۱۳۷۹ آغاز به فعالیت کرد است و به دو صورت در بازار موجود می باشد پمپ باد بدون مخزن و پمپ باد به همراه مخزن. پمپ باد بدون مخزن  حجم و وزن کمتری دارند و جابه جایی و حمل و نقل آن بسیار راحت است به طوری که در صندوق عقب خودرو جای می گیرند. منبع تغذیه پمپ باد بدون مخزن به صورت برق شهری، شارژی و یا فندکی خودرو می باشد. این مدل از پمپ بادها برای کارگاه های کوچک، مصارف خانگی از جمله باد کردن تایرخودرو، دوچرخه و تشک بادی مناسب تر هستند.

 

پمپ باد سایلنت هیوندای Hyundai

کمپرسور باد میخکوب

پمپ باد سایلنت هیوندای  با طراحی و تکنولوژی کشور کره و ساخت چین در اندازه ها و ظرفیت های مختلفی در بازار موجود هستند. دز ساخت این پمپ باد سایلنت از موتور القایی بی‌صدا استفاده شده است که برای مصارف خانگی، صنعتی و نجاری مناسب است.

 

برند پمپ باد سایلنت مدل کمپرسور ظرفیت مخزن (لیتر) ولتاژ (ولت) توان ظرفیت هوادهی (لیتر) حداکثر فشار (بار)
رونیکس Ronix RC-0612 ۶ ۲۴۰ – ۲۲۰ ۶۰۰ وات ۴۵ ۷
RC-1012 ۱۰ ۲۴۰ – ۲۲۰ ۱۲۸۰ وات ۸۰ ۸
RC-2512 ۲۵ ۲۴۰ – ۲۲۰ ۱۳۸۰ وات ۱۰۰ ۸
هیوندای Hyundai


AC-1325 ۲۴ ۲۲۰ ۱/۸ اسب بخار ۱۸۰ ۸
AC-1325 ۲۵ ۲۲۰ ۱ اسب بخار ۱۳۸ ۸
AC-1024 ۵۰ ۲۲۰ ۱/۵ اسب بخار ۲۱۶ ۸

 

پمپ باد سایلنت California Air Tools

کمپرسور سایلنت

پمپ باد سایلنت California Air Tools با طراحی و تکنولوژی ایالت متحده در چین مونتاژ می شود. پمپ باد سایلنت کالیفرنیا ایر تولز در بازار ایران موجود نیست و برای خرید آن باید به سایت آمازون مراجعه کنید. این پمپ باد در ظرفیت های ۱ – ۲٫۵ – ۳ – ۴٫۶ و ۶ گالن تولید می شوند و حداکثر فشار آن ۱۵۰ PSI می باشد. میزان صدای تولیدی این پمپ باد تقریبا ۶۰ دسی بل است.

 

خلاصه و جمع بندی

برای انتخاب کمپرسور سایلنت باید به میزان صدا، ظرفیت، برند و کیفیت و بودجه ای که برای آن در نظر گرفته اید توجه کنید. پمپ باد سایلنت برای کارهای سنگین و مداوم مناسب نیستند و قیمت بالاتری نسبت به کمپرسورهای روغنی دارند.

 

سوالات متداول

سوال اول: عمر مفید کمپرسور سایلنت چقدر است؟

عمر مفید کمپرسور سایلنت از کمپرسورهای روغن کمتر است و به طور میانگین بین ۵ الی ۱۰ سال است که البته عمر مفید کمپرسور سایلنت بستگی به برند و کیفیت قطعات به کار رفته در ساخت آن و همچنین نحوه نگهداری و سرویس آن دارد.

سوال دوم: کمپرسور سایلنت برای کارگاهی می خواستم که محیط آن گرد و غبار دارد چه کاری می توان انجام داد که دستگاه آسیب نبیند؟

پیشنهاد می کنیم برای کمپرسور سایلنت محیطی را در نظر بگیرید که گرد و غبار کمتری داشته باشد و یا برای محیط مورد نظر هواکش های قوی و سیستم تهویه در نظر بگیرید و در قسمت ورودی کمپرسور سایلنت از فیلتر هوا استفاده کنید تا مانع از ورود گرد و غبار به کمپرسور شود و به طور منظم اقدام به تمیز نمودن فیلتر هوا و در صورت فرسودگی آن اقدام به تعویض کردن آن کنید.

سوال سوم: میزان صدا کمپرسور سایلنت چند دسی بل است؟

کمپرسور سایلنت تقریبا ۴۰ الی ۶۰ دسی بل صدا تولید می کنند.

5/5 - (4 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سبد خرید
فروشگاه
علاقه مندی ها
0 موارد محصول
حساب کاربری من