کمپرسور پیستونی

کمپرسور دندانپزشکی چیست؟ بررسی جامع انواع رایج آن

حسین صفوی کمپرسورسازان

نیاز به راهنمایی دارید؟

کمپرسورسازان یک مجموعه خانوادگی است که راهنمایی و مشاوره دادن صادقانه را وظیفه خود می داند چرا که بر این باوریم ساخت ارتباط خوب و ماندگار با مشتریان بسیار مهمتر از فروش است.

کمپرسور دندانپزشکی چیست؟ بررسی جامع انواع رایج آن

کمپرسور دندانپزشکی یکی از مهمترین دستگاه هایی است که در تمام مطب های دندانپزشکی مورد استفاده قرار می گیرد. بسیاری از ابزارها و تجهیزات دندانپزشکی به هوای فشرده با فشار و حجم مناسب نیاز دارند که کمپرسور دندانپزشکی این نیروی لازم را تامین می کند در این مقاله به بررسی جامع کمپرسور دندانپزشکی می پردازیم.

کمپرسور دندانپزشکی چیست

کمپرسور دندانپزشکی از نوع کمپرسورهای بدون روغن (oil free compressor) هستند که به یونیت های دندانپزشکی متصل می شوند تا هوای فشرده کاملا خالص و پاکی را متناسب با نیاز ابزارهای مختلف دندانپزشکی از جمله هندپیس‌های چرخشی دندانپزشکی، پوار هوا و آب، دستگاه جرم‌گیر و سایر دستگاه‌های پنوماتیک ضروری درون یونیت فراهم کند.

کمپرسور دندانپزشکی

 

اهمیت کیفیت کمپرسور دندانپزشکی

کیفیت هوای فشرده تولید از کمپرسور دندانپزشکی تاثیر مستقیمی بر عملکرد ابزارها و تجهیزات یونیت دندانپزشکی و همچنین سلامت بیمار دارد. کمپرسور اویل فری (Oil free) مناسبترین نوع کمپرسور دندانپزشکی است از آنجایی که ابزارهای پزشکی مستقیم در دهان بیمار استفاده می شود این نوع کمپرسورها می تواند هوای فشرده کاملا پاک و عاری از هر گونه آلودگی تولید کند.

کمپرسور دندانپزشکی باکیفیت است که بتواند به صورت مداوم حجم ثابتی از هوای فشرده را برای تجهیزات دندانپزشکی تولید کند و کارکرد بدون صدا داشته باشند.

پیش از بررسی انواع کمپرسور دندانپزشکی از شما دعوت می کنیم به مقاله تعمیر کمپرسور باد هم سر بزنید.

انواع کمپرسور دندانپزشکی

کمپرسور دندانپزشکی مدل های مختلفی دارد که بر اساس میزان قدرت و تعداد یونیت دسته بندی می شوند. اطلاع از انواع مدلها در زمان خرید کمپرسور دندانپزشکی به شما کمک می کند تا بهترین انتخاب را داشته باشید.

کمپرسور دندانپزشکی 1 یونیت

اجزای درایر تبریدی چیست؟

کمپرسور دندانپزشکی تک یونیت دارای 1 موتور با قدرت 750 وات و دو فن خنک کننده می باشد. وزن کمپرسور تک یونیت تقریبا 30 کیلوگرم می باشد و ظرفیت مخزن ذخیره آن 50 لیتر می باشد.

 

کمپرسور دندانپزشکی 2 یونیت

اجزای درایر تبریدی چیست؟

کمپرسور دندانپزشکی 2 یونیت دارای 2 موتور با قدرت 750 وات می باشد و صدای تولید شده توسط این کمپرسور تقریبا 50 دسی بل می باشد. حجم مخزن آن 80 لیتر و رنگ اپوکسی و ضد زنگ می باشد.

 

کمپرسور دندانپزشکی 3 یونیت

اجزای درایر تبریدی چیست؟

کمپرسور دندانپزشکی 3 یونیت دارای 3 موتور 750 وات می باشد و حجم مخزن 100 لیتر می باشد. شیر تخلیه در زیر مخزن جهت تخلیه رطوبت هوای فشرده تعبیه شده است. از این مدل کمپرسور دندانپزشکی می توان 3 الی 4 یونیت دندانپزشکی به صورت همزمان استفاده کرد.

نحوه عملکرد کمپرسور دندانپزشکی

در این قسمت به بررسی نحوه عملکرد کمپرسور دندانپزشکی می پردازیم:

  • مرحله اول: ابتدا هوای محیط از فیلتر هوا عبور می کند تا گرد و غبار و آلودگی موجود در هوای محیط گرفته شود و هوای پاکی وارد کمپرسور شود.
  • مرحله دوم: در این مرحله هوا تا فشار خاصی فشرده می شود معمولا حداکثر فشار مورد استفاده کمپرسور دندانپزشکی 8 بار می باشد.
  • مرحله سوم: با استفاده از یک سیستم تصفیه دمای هوای فشرده را پایین آورده و آن را همواره خشک نگه می دارد.
  • مرحله چهارم: هوای فشرده تولید شده در مخزن ذخیره می شود و آماده استفاده برای یونیت دندانپزشکی و ابزارآلات می باشد.

کاربرد کمپرسور دندانپزشکی

کمپرسور دندانپزشکی اویل فری هوای فشرده کاملا پاکی را در اختیار یونیت دندانپزشکی می گذارد در جدول زیر به بررسی کاربرد کمپرسور دندانپزشکی می پردازیم.

تغذیه ابزارهای دستی کمپرسور دندانپزشکی نیروی لازم را برای ابزارهای دستی از جمله فرز، اسکیلر و هندپیس ها، ایرموتور و آنگل فراهم می کند. 
تامین هوای پوار استفاده از هوای فشرده کمپرسور دندانپزشکی برای سرنگ های هوا و آب که دندانپزشکان برای شستشو و خشک کردن دهان از آن استفاده می کنند. کیفیت بالای هوای فشرده خروجی از کمپرسور دندانپزشکی تاثیر مستقیمی بر عملکرد این ابزارها دارد.
استفاده از جرم‌گیر دندانی از کمپرسور دندانپزشکی برای تامین هوای فشرده با فشار ثابت و یکنواخت برای جرم‌گیرهای اولتراسونیک به منظور تمیز کردن دندان ها و حذف پلاک ها استفاده می کنند. 
خنک کردن فرز و مته‌ها فرز یا مته ها دندانپزشکی با سرعت بسیار بالا روی سطوح دندان قرار می گیرد و در حین کار به علت اصطحکاکی بوجود می آید باعث گرم شدن این ابزارها می شود هوای فشرده تولید شده از کمپرسور دندانپزشکی موجب خنک شدن مته ها و فرزها می شود.
عملکرد صندلی دندانپزشکی صندلی های مدرن دندانپزشکی به گونه ای طراحی شده اند که برای بالا و پایین بردن، چرخاندن و کج کردن صندلی با استفاده از هوای فشرده کمپرسور دندانپزشکی انجام می شوند.

راهنمای خرید کمپرسور دندانپزشکی

در این قسمت به بررسی نکات مهمی می پردازیم تا در زمان خرید کمپرسور دندانپزشکی بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

حجم مخزن کمپرسور دندانپزشکی

هوای فشرده تولید شده از کمپرسور دندانپزشکی در مخزن ذخیره می شود. حجم مخزن ها به صورت 40، 70، 80، 100 و 120 لیتر بر دقیقه می باشد.

حجم مخزن کمپرسور دندانپزشکی را باید با توجه به میزان مصرف تجهیزات و ابزارهایی که دارید مشخص کنید. به طور کلی اگر یک یونیت فعال دارید حداقل باید حجم مخزن کمپرسور دندانپزشکی 40 لیتر بر دقیقه باشد.

طبیعتا هرچه تعداد یونیت فعال بیشتر شود حجم مخزن را باید بزرگتر در نظر بگیرید. برای مثال برای دو یونیت فعال حداقل حجم مخزن باید 70 لیتر باشد.

 

نوع مخزن کمپرسور دندانپزشکی

جنس ورق مخزن و نوع جوشکاری آن بسیار مهم است. در زمان خرید کمپرسور دندانپزشکی دقت کنید تا جوشکاری مخزن به صورت اتومات و زیر پودری باشد.

متاسفانه جوشکاری های که دستی انجام می شود دقت لازم را ندارد و ممکن است بخاطر هوای فشرده پر فشاری که در مخزن ذخیره هست در محل جوش مخزن انفجار رخ دهد که بسیار خطرناک بود و خسارات جانی و مالی زیادی را همراه خواهد داشت. رنگ مخزن حتما از نوع کوره ای و اپوکسی باشد تا در برابر زنگ زدگی و خوردگی از مقاومت بالایی برخوردار باشد.

نوع سیم پیچ کمپرسور دندانپزشکی

 

کمپرسور دندانپزشکی چیست

سیم پیچ  موتور کمپرسور دندانپزشکی باید تماما از جنس مس باشد تا طول عمر بیشتری داشته باشد کمپرسورهایی که کیفیت و قیمت پایین تری دارند از سیم پیچ آلومینیومی و یا با روکش مس استفاده می کنند. پس حتما از شرکت های معتبر خریداری کنید.

قدرت موتور کمپرسور دندانپزشکی

کمپرسور دندانپزشکی چیست

توان یا قدرت موتور کمپرسور دندانپزشکی رابطه مستقیمی در حجم هوای فشرده تولیدی از کمپرسور دارد. قدرت موتور بر حسب اسب بخار HP یا کیلووات KW می باشد.

به طور کلی توان موتور کمپرسور دندانپزشکی 550، 750، 1100 و 1500 وات می باشد. برای هر یونیت فعال نیاز به حداقل یک موتور با توان 750 وات می باشد. هر چه تعداد یونیت بیشتر شود توان موتور هم بیشتر می شود.

میزان فشار کمپرسور دندانپزشکی

فشار کمپرسور دندانپزشکی بر حسب بار BAR می باشد. به طور معمول برای دندانپزشکی 6 الی 8 بار مناسب می باشد. البته فشار باری کمپرسور دندانپزشکی قابل تنطیم است و شما به راحتی می توانید بر حسب فشار مورد نیاز ابزارها و تجهیزات پزشکی خود آن را بوسیله پرشر سوئیچ تنظیم کنید.

 

بهترین ویژگی کمپرسور دندانپزشکی

  • اپوکسی بودن مخزن
  • سیم پیچی مسی
  • تولید هوای فشرده و تمیز
  • عدم تولید رطوبت
  • بدون نیاز به روغن کاری
  • نویز یا صدای بسیار کم
  • قابل حمل بودن
  • گارانتی و خدمات معتبر
  • سیستم درایر خشک هوا کمپرسور

 

قیمت کمپرسور دندانپزشکی

قیمت کمپرسور دندانپزشکی به عوامل مختلفی از جمله: مدل، توان موتور، برند و آپشن های کمپرسور وابسته می باشد. به طور کلی قیمت کمپرسور دندانپزشکی 10 الی 50 میلیون تومان می باشد.

معرفی برند کمپرسور دندانسازی

در صورتی که نیاز به تهیه کمپرسور دندانپزشکی دارید لازم است تا از بین برندهای موجود بهترین برند کمپرسور باد برای دندانپزشکی را انتخاب کنید. در جدول زیر به معرفی برندهای معروف و معتبر در این زمینه می پردازم:

ساخت کشور ایتالیا
  • سانتم santam
  • فورتک 4Tek
  • جی آی اس GIS
  • جنتیلین GENTILIN
  • مدیک ایر دکتر سونیک DR SONIC
  • فیاک fiac
ساخت کشور چین
  • بیوتی Beauty
  • اف تی زد FTZ
  • اطلس کام ATLAS COM
  • فوشن FOSHAN
  • داین ایر DYNAIR
ساخت کشور آلمان
  • ایکام EKOM
  • دور دنتال DURR DENTAL
ساخت کشور برزیل
  • شولز Schulz

 

کمپرسور دندانپزشکی دست دوم

خرید کمپرسور دندانپزشکی دست دوم ممکن است در ظاهر راه خوبی برای پرداخت هزینه کمتر باشد اما باید قبل از خرید آن باید تحقیقات لازم را انجام دهید و سالم بودن دستگاه و ایرادات و مشکلات احتمالی که در آینده با آن مواجه می شود را بررسی کنید.

عموما کمپرسور دندانپزشکی دست دوم دارای گارانتی و خدمات پس از فروش نمی باشد و ممکن است کمپرسور دندانپزشکی دست دومی که خریداید تا چند روز اول بدون مشکل کار کند ولی به مرور زمان ایرادات و مشکلات خود را نشان دهد و مجبور باشید در زمان تعمیرات و سرویس آن هزینه زیادی را پرداخت کنید.

به همین علت خرید کمپرسور دندانسازی دست دوم چندان پیشنهاد نمی شود بهتر است یک کمپرسور نو از شرکت معتبر با گارانتی و خدمات پس از فروش تهیه کنید که اگر در طی سال دچار نقص فنی و مشکلی شد هزینه اضافی بابت تعمیرات آن پرداخت نکنید.

در صورتی که همچنان بر روی خرید کمپرسور دست دوم دندانپزشکی پافشاری میکنید از شما دعوت می کنیم به مقاله خرید کمپرسور اسکرو دست دوم که در آن نکات مهمی را گوش زد کردیم سر بزنید.

مشخصات فنی کمپرسور دندانپزشکی

در جدول زیر به بررسی مشخصات فنی کمپرسور دندانپزشکی برند اطلس کام ATLAS COM می پردازیم.

حجم مخزن (لیتر) میزان هوادهی  قدرت موتور (وات) دور الکتروموتور وزن (کیلو گرم)
30 110 550 1400 22
40 135 750 1400 26
80 270 1500 1400 45

خلاصه و جمع بندی

کمپرسور دندانپزشکی یکی از مهمترین دستگاه های مطب دندانپزشکی است که هوای فشرده مورد نیاز ابزارها و تجهیزات دندانپزشکی را تامین می کند.

در هنگام خرید کمپرسور دندانپزشکی برای انتخاب کمپرسور مناسب با توجه به نیاز ابزارآلات و تجهیزات پزشکی به عواملی مانند حجم مخزن، نوع مخزن، نوع سیم پیچ، قدرت موتور، میزان فشار و … توجه کنید.

سوالات متداول:

سوال اول: برای مطب دندانپزشکی از چه نوع کمپرسوری باید استفاده کرد؟

اگر یک یونیت فعال دارید حداقل باید حجم مخزن کمپرسور دندانپزشکی ۴۰ لیتر بر دقیقه باشد. طبیعتا هرچه تعداد یونیت فعال بیشتر شود حجم مخزن را باید بزرگتر در نظر بگیرید. برای مثال برای دو یونیت فعال حداقل حجم مخزن باید ۷۰ لیتر باشد.

 

سوال دوم: آیا خرید کمپرسور دندانپزشکی دست دوم را پیشنهاد می کنید؟

خرید کمپرسور دست دوم به چند دلیل پیشنهاد نمی شود: کمپرسورهای دست دوم ممکن است دارای مشکلات فنی و ایراداتی باشند که در زمان خرید قابل مشاهده نیستند و به علت عدم گارانتی و خدمات پس از فروش این مشکلات می تواند منجر به هزینه های اضافی برای تعمیر و نگهداری شود.

 

سوال سوم: اهمیت کیفیت هوای فشرده تولیدی از کمپرسور دندانپزشکی چیست؟

 کمپرسور اویل فری (Oil free) مناسبترین نوع کمپرسور دندانپزشکی است کیفیت هوای فشرده تولیدی از این کمپرسور تاثیر مستقیمی بر عملکرد ابزارها و تجهیزات یونیت دندانپزشکی و همچنین سلامت بیمار دارد. 

5/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهی در مورد “کمپرسور دندانپزشکی چیست؟ بررسی جامع انواع رایج آن

  1. مبینا گفت:

    ببخشید میزان سر و صدای این کمپرسور های دندان پزشکی که خیلی زیاد نیست آخه مطب من تو یه ساختمونه که واحد های دیگه شاید نتونن صدای زیاد رو تحمل کنن من می ترسم که به خاطر صدای زیاد اذیت بشن

    1. حسین صفوی گفت:

      سلام وقت بخیر
      شما باید از کمپرسور سایلنت استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
فروشگاه
علاقه مندی ها
0 موارد محصول
حساب کاربری من