کمپرسور اسکرو

نحوه محاسبه هزینه های جانبی کمپرسور در بلند مدت

حسین صفوی کمپرسورسازان

نیاز به راهنمایی دارید؟

کمپرسورسازان یک مجموعه خانوادگی است که راهنمایی و مشاوره دادن صادقانه را وظیفه خود می داند چرا که بر این باوریم ساخت ارتباط خوب و ماندگار با مشتریان بسیار مهمتر از فروش است.

نحوه محاسبه هزینه های جانبی کمپرسور در بلند مدت

زمان خرید کمپرسور باید بدانید که در کنار هزینه اولیه ای که برای خرید کمپرسور می کنید، هزینه های جانبی دیگری نیز وجود دارند که عمدتا رایج نیست درباره آن ها صحبت شود. چرا؟

واقعیت این است که اکثر فروشندگان کمپرسور احساس می کنند صحبت کردن درباره هزینه های جانبی باعث می شود فروش خیلی آنی و سریع پیش نرود. بخاطر همین در این باره صحبتی نمی کنند. در ادامه مقاله به محاسبه هزینه های جانبی کمپرسور می پردازیم.

اما هزینه های جانبی کمپرسور چیست؟

هزینه های جانبی که به آن Life Cycle Cost یا LCC نیز گفته می شود شامل هزینه هایی است که در بلند مدت باید صرف نگهداری از کمپرسور کنید.

بسیاری از اوقات تصور می شود همان هزینه که زمان خرید پرداخت می کنیم، هزینه نهایی است ولی این در صورتی است که امکان دارد هزینه های جانبی که در بلند مدت صرف نگهداری از کمپرسور می کنید بیشتر از هزینه اولیه شود.

پس بسیار مهم است که در وهله اول کمپرسور اسکرو خوب و استانداردی را تهیه کنیم که تا حد ممکن هزینه های جانبی آن پایین بیاید و در وهله دوم مهم است که این هزینه های جانبی را بشناسیم.

در این مطلب می خواهم بصورت اختصاصی به هزینه های جانبی بپردازم.

چطور می توان کل هزینه های جانبی کمپرسور را محاسبه کرد؟

برای انجام این کار راه های مختلفی وجود دارد اما می خواهم ساده ترین راه را آموزش بدهم که بتوانید خیلی سریع و بدور از پیچیدگی این محاسبات را انجام دهید.

 

محاسبه کل هزینه کمپرسور = (سرمایه گذاری اولیه) + ( هزینه نگهداری مادام العمر) + (هزینه انرژی )

 

هر یک از این سه عامل نقش مهمی در هزینه چرخه عمر کمپرسور یا هزینه نهایی ایفا می کنند. که در ادامه هر کدام را بصورت کامل توضیح خواهم داد.

فاکتور اول | سرمایه گذاری اولیه (قیمت):

این هزینه شامل هزینه اولیه خرید کمپرسور می شود. طبیعتا زمان خرید از چندین شرکت استعلام قیمت  می گیریم (پیش فاکتور می گیریم). شاید ساده ترین و جذاب ترین راه برای تصمیم گیری، نگاه کردن به قیمت باشد.

هر تولید کننده کمپرسوری که قیمت بهتری ارائه داد سراغ آن برویم. اما واقعیت این است که این نوع نگاه شاید خیلی عاقلانه در بلند مدت نباشد.

البته منظورم این نیست که معکوس عمل کنیم و سریع سراغ گران ترین قیمت برویم. بلکه منظورم این است که با توجه لیست قطعاتی که در پیش فاکتور کمپرسور ها آمده است، بررسی های اولیه را انجام دهیم و سپس کمپرسور مان را انتخاب کنیم.

نکته اول: سراغ پیش فاکتور هایی بروید که از برند های نسبتا مشابهی استفاده می کنند. بطور مثال در 99% پیش فاکتور ها، از ایرند روتورکمپ Rotorcomp استفاده می شود. اما شاید در یکی دوتا پیش فاکتور برند های متفاوتی از ایرند مانند گاردنر دنور Gardner Denver و… ببینیم که تهیه چنین کمپرسور های عاقلانه نیست. در ادامه دلیلش را متوجه خواهید شد.

نکته دوم: پیشنهاد می شود هرگز سراغ کمپرسور هایی که برند قطعات آن فقط توسط خود آن شرکت وارد می شود نروید، بعد ها در موضوع تعمیر و نگهداری بسیار متضرر خواهید شد.

فاکتور دوم | هزینه نگهداری مادام العمر:

هزینه نگهداری کمپرسور شامل دو مقوله می شود:

  • قطعات و مواد مصرفی
  • تعویض قطعات معیوب

شاید مهمترین مسئله برای نگهداری کمپرسور، تعویض به موقع روغن آن باشد. روغن چیزی است که باید هر 1000 ساعت یکبار تعویض گردد.

و این را هم باید بدانیم هر روغنی را نمی توانیم داخل کمپرسور اسکرو بریزیم. باید حتما از روغن های VDL استفاده کنیم.

پس بسته با سایز کمپرسور باید هزینه تعویض روغن از 10 لیتر تا 100 را در برنامه تامین هزینه های جانبی کمپرسور مان قرار دهیم.

بعضی از قطعات مانند فیلتر روغن، فیلتر هوا، فیلتر سپراتور نیز باید هر چند ماه یکبار تعویض گردند (در غیر این صورت اشباع می شوند و به کمپرسور آسیب می زنند)

پس هزینه تعویض فیلتراسیون نیز جز هزینه های جانبی کمپرسور خواهد بود.

اگر کمپرسور مان بدون عیب و ایراد کار کند هزینه های نگهداری تا همینجا بس هستند. اما ممکن است کمپرسورمان بنا به دلایل متفاوتی خراب شود.

اینجا هزینه تامین و تعمیر قطعات نیز مطرح می شود.

به یاد دارید در نکته دومی که چند سطر بالاتر نوشتم گفتم هرگز سراغ خرید کمپرسوری با برند قطعات غیر متداول در بازار نروید؟

به این علت است که اگر این قطعات آسیب ببینند هزینه تعمیر یا پیدا کردن قطعه در بازار با خداست. شاید علاوه به هزینه چند برابری، مجبور شوید چندین هفته یا ماه هم صبر کنید تا قطعه پیدا شود.

اجازه دهید با یک مثال ساده این موضوع را بیشتر باز کنم.

تصور کنید کمپرسور اسکرو شما به جای ایرند روتورکمپ که بسیار رایج نیز است از ایرند گاردنر دنور استفاده کند.

اگر این ایرند خراب شود و برای تعمیر برود، تصور می کنید تعمیر کاران ایرند چه کاری را انجام می دهند؟

قبل از هر چیز چون ایرند متداولی نیست باید بی دلیل هزینه تعمیر بیشتری را پرداخت کنید. دوما نهایت تعمیر ایرندی که در ایران صورت می گیرد، بنزین ریختن و سمباده کشیدن روتور است. خیلی هم بخواهند لطف کنند نهایتا چندتا بلبرینگ را تعویض کنند. همین!

اگر روتور ها آسیب جدی دیده باشند آنوقت باید کل ایران را بگردید تا یک ایرند گاردنر دنور با قیمت غیر واقعی و گران تهیه کنید.

نکته بازاری: واقعیت این است که کمپرسور اسکرو در ایران به لحاظ برند قطعات واقعا شتر گاو پلنگ است. یعنی تقریبا هر قطعه از یک برند و از یک کشور متفاوت است.

حالا وقتی وضعیت اینگونه است نباید این وسط خودمان هم جذب برند های غیر رایج در بازار شویم که بعد ها برای تعویض و نگهداری دستمان در پوست گردو بماند.

بیشتر بخوانید: قیمت روز کمپرسور اسکرو چقدر است

نحوه محاسبه هزینه های جانبی کمپرسور

نحوه محاسبه هزینه های جانبی کمپرسور

فاکتور سوم | هزینه انرژی:

منظور از هزینه انرژی، همان هزینه برق مصرفی است.

کمپرسور های اسکرو برای استارت اولیه خود آمپر می کشند و این سبب می شود برای چند لحظه برق نسبتا زیادی مصرف شود.

یکی از راه کار ها برای پایین آوردن مصرف و هزینه برق، استفاده از یک اینورتر Inverter است که سبب می شود کمپرسور استارت نرمی را داشته باشد.

حال اینجا یک سوال مهم بوجود می آید. آیا استفاده از اینورتر لازم و ضرروی است؟

اگر بخواهم برادرانه راهنمایی کنم خواهم گفت اگر در خارج از ایران زندگی می کنید بله ولی اگر در ایران زندگی می کنید خیر. چرا؟

چون هزینه انرژی (قیمت برق) در ایران خیلی پایین است بنابراین استفاده کردن از اینورتر خیلی تاثیری در کاهش قیمت قبض برق نخواهد داشت.

اینورتر بیشتر در کشور هایی استفاده می شود که هزینه برق آن ها بالا است. بطور مثال اگر کمپرسوری در ایران چیزی حدود 200 هزار تومان قبض برق ایجاد کند، همین کمپرسور در اروپا چیزی نزدیک به هزاران دلار قبض برق ایجاد می کند.

حال تصور کن برای خرید یک اینورتر ال اس 55 کیلووات باید چیزی حدود 140 میلیون تومان هزینه کنید. سوالی که باید از خودتان بپرسید این است که آیا اقتصادی است که من 140 میلیون تومان هزینه کنم تا ماهانه و 50-60 هزار تومان از قبض برق کاسته شود؟

البته این نکته هم را باید در نظر داشت که خود اینورتر هم امکان دارد خراب شود و نیاز به تعویض برخی از قطعات داشته باشد.

جمع بندی:

نحوه محاسبه هزینه های جانبی کمپرسور شامل هزینه‌های نگهداری و هزینه‌های انرژی است که در طول عمر کمپرسور باید پرداخت شوند. برای محاسبه کل هزینه‌های جانبی، باید هزینه سرمایه‌گذاری اولیه، هزینه نگهداری مادام العمر و هزینه انرژی را جمع کنیم. در هزینه نگهداری، شامل تعویض روغن و قطعات مصرفی می‌شود و همچنین هزینه تعمیر قطعات نیز باید در نظر گرفته شود.

5/5 - (4 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
فروشگاه
علاقه مندی ها
0 موارد محصول
حساب کاربری من