کمپرسور باد در صنعت شیشه سازی یکی از مهمترین تجهیزاتی است که در تمام مراحل تولید و ساخت در صنایع شیشه سازی از جابجایی و حمل مواد اولیه گرفته تا شکل دهی و خنک سازی در کارخانه شیشه سازی مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از رایج ترین کمپرسورها، کمپرسور اسکرو است.
در این مقاله، به بررسی انواع و کاربرد کمپرسور باد در تولید شیشه، مزایای هر یک و همچنین نکات مهم برای انتخاب بهترین کمپرسور در صنعت تولید شیشه خواهیم پرداخت.
اهمیت استفاده از کمپرسور در تولید شیشه
هوای فشرده تولید شده از کمپرسور باد به عنوان یک نیروی محرکه و کنترل کننده در تمام فرایند تولید شیشه از آماده سازی مواد اولیه تا بسته بندی محصول نهایی مورد استفاده قرار می گیرد.
انواع کمپرسور باد در صنعت شیشه سازی
رایج ترین کمپرسورهایی که در صنعت شیشه سازی استفاده می شود دو مدل هست: کمپرسور اسکرو و کمپرسور سانتریفیوژ. برای تولید شیشه طبیعتا فرایندهای مختلفی باید انجام شود و هر فرایندی نیاز به هوای فشرده و دبی مشخصی دارد از انجایی که این دو مدل کمپرسور هوای فشرده با یکدیگر تفاوت هایی دارند که در ادامه با این دو مدل کمپرسور باد بیشتر آشنا می شویم.
مشخصات فنی کمپرسور اسکرو CZ
1200 لیتری – 7/5 کیلووات |
2000 لیتری – 11 کیلووات |
2500 لیتری – 15 کیلووات |
3000 لیتری – 18/5 کیلووات |
3600 لیتری – 22 کیلووات | 5000 لیتری 30 کیلووات | 7000 لیتری – 45 کیلووات | 9000 لیتری – 55 کیلووات |
اگر برای خرید کمپرسور باد نیاز به مشاوره تخصصی داشته باشید تیم کمپرسورسازان CZ اطمینان می دهد با نهایت صبر و حوصله بطور کامل و صادقانه راهنمایی های لازم را انجام دهد.
- کارشناس فروش: 09127161850
- دفتر فروش: 02146849627
مدل اول: کمپرسور اسکرو
یکی از کمپرسور باد در تولید شیشه، کمپرسور اسکرو است که قابلیت تولید هوای فشرده مداوم و بدون وقفه دارد. حجم هوای فشرده تولید شده یا دبی توسط کمپرسور باد اسکرو از 1000 الی 12000 لیتر بر دقیقه و یا 1 الی 12 متر مکعب بر دقیقه با فشار باری 8 الی 13 بار قابلیت تنظیم دارند. مشخصات فنی و لیست قیمت کمپرسور اسکرو را می توانید در سایت کمپرسورسازان CZ مشاهده بفرمایید.
کمپرسور اسکرو ایدهآل برای صنعت شیشه
در ادامه به بررسی 3 ویژگی منحصر به فرد کمپرسور باد اسکرو می پردازیم.
-
ثبات عملکرد
طراحی خاص واحد هواساز این کمپرسور اسکرو به صورتی دو روتور مارپیچی است و از طرفی این نوع کمپرسور مجهز به سیستم کنترل پیشرفته ای است که به صورت هوشمندانه ای می تواند در هر لحظه از زمان هوای فشرده با فشار باری ثابتی را به صورت یکنواخت بدون هیچ گونه نوسانی تولید کند.
-
صرفه جویی در هزینه
استفاده از تکنولوژی روز و طراحی منحصر به فردی که کمپرسورهای اسکرو دارند باعث کاهش مصرف برق و همچنین هزینه تعمیر و نگهداری آن شده است.
-
سازگار با شرایط سخت محیطی
کمپرسور اسکرو یک دستگاه برقی و بسیار مقاوم در برابر شرایط سخت محیطی از جمله کارخانه های تولید شیشه دارند چرا که در کارخانه های شیشه سازی به علت وجود کوره ها دمای محیط هم بسیار بالا دارد.این کمپرسورها به راحتی در دماهای بالا و محیط دارای آلودگی و گرد و غبار به راحتی می توانند به کار خود ادامه بدهند.
مدل دوم: کمپرسور سانتریفیوژ
کمپرسور سانتریفیوژ هوای محیط را مکش کرده و به درون پوسته ای می فرستد داخل این پوسته پره هایی وجود دارد که با سرعت بالایی در حال چرخش هستند و بواسطه نیروی گریز از مرکز هوا را فشرده می کند.
7 کاربرد کمپرسور باد در صنعت شیشه سازی
در ادامه به بررسی مراحل تولید و کاربرد کمپرسور باد در صنعت شیشه سازی می پردازیم. همانطور که در سایت Sollant Company نوشته شده است.
:More specifically, the air compressor for the glass industry is used for the following applications Pneumatic transport of raw material, Combustion air, for furnaces, Cooling air, Instrument air, Plant air, Autoclaves
ترجمه متن بالا:
به طور خاص، کمپرسور هوای مورد استفاده در صنعت شیشه برای کاربردهای زیر استفاده می شود: حمل و نقل پنوماتیک مواد اولیه – هوای احتراق برای کوره ها – هوای خنک کننده – هوای ابزار دقیق – هوای کارخانه و اتوکلاو ها
مرحله اول: آمادهسازی مواد اولیه
در اولین مرحله باید مواد اولیه برای تولید شیشه از جمله شن و ماسه، آهک و اکسید سدیم به خوبی با یکدیگر مخلوط شوند. نکته بسیار مهم این هست که مواد اولیه باید به صورت مداوم با یک جریان ثابت و بدون وقفه به کوره ها فرستاده شوند که این کار توسط کمپرسور اسکرو قابل انجام هست.
شن و ماسه باعث مقاومت شیشه می شود و آهک و اکسید سدیم هم قالب گیری شیشه را آسان تر می کند. برای صرفه جویی در هزینه تهیه مواد اولیه از تکه های ریز شیشه های بازیافتی هم که به آنها کولت گفته می شود نیز استفاده می کنند.
مرحله دوم: ذوب مواد اولیه
در این مرحله مواد اولیه که به صورت جامد هستند از طریق یک سیستم بادی و جریان هوای فشرده از سیلوه به در کوره هایی با دمای بالایی تقریبا 1500 درجه سانتی گراد به مایع تبدیل می شوند. دمای کوره باید به طور دقیق کنترل شود تا در حد استاندارد باقی بماند چرا که در صورت افزایش بیش از حد دمای کوره سایر تجهیزات موجود دچار آسیب و خسارت شدیدی می شوند.
کمپرسور اسکرو به منظور کنترل دمای کوره های ذوب هوای فشرده را به صورت یکنواخت و مداوم برای خنک سازی و تهویه کوره ها تولید می کند. به عبارتی هوای فشرده حکم رگلاتور دمایی برای کوره ها را دارد تا مانع نوسانات دمایی و افت کیفیت در فرایند تولید شیشه شود.
مرحله سوم: تغذیه و برش
کمپرسور اسکرو با تولید فشار هوای قوی، مخلوط شیشه را از روزنههای حلقوی عبور داده و به شکل استوانه در میآید. بعد با قیچی های خاصی این استوانه ها را به تکه های کوچکتری که مناسب برای یک ظرف شیشه ای باشد برش می زنند.
مرحله چهارم: شکلدهی شیشه
بعد از اینکه مرحله مذاب طی شد شیشه مذاب با استفاده از نوارهای نقاله هوایی و تجهیزات پنوماتیک به بخش بعدی خط تولید به بخش دیگری برای شکل دهی شیشه منتقل می شود تا به هر شکل دلخواه فرم بگیرد از بطری گرفته تا شیشه های تخت بزرگ فقط کافی هست که این مواد مذاب به داخل قالب های تزریق شود این کار توسط هوای فشرده تولید شده از کمپرسور باد انجام می شود. کمپرسورهای باد انواع مختلفی دارند.
ولی برای اینکه شیشه های تولیدی کیفیت بالایی و شفافی داشته باشند باید حتما هوای فشرده کاملا تمیز و خالصی این مواد مذاب را به قالب ها بفرستد برای همین توصیه می شود از کمپرسور باد اسکرو استفاده کنید.
مرحله پنجم: خنکسازی و آنیلینگ
برای اینکه شیشه شکل دلخواهش را بدست بیاورد و در عین حال از شفافیت و استحکام بالایی برخوردار شود باید فرایند سرد کردن به آهستگی و یکنواخت انجام شود به این فرایند به اصلاح آنیلینگ می گویند. پس در این مرحله کمپرسور باد اسکرو با تولید هوای فشرده یکنواخت با فشار و حجم ثابتی می تواند دمای شیشه را به آهستگی و به صورت کاملا یکنواختی کاهش دهد تا از ترک خوردن آن جلوگیری شود.
مرحله ششم: تمیزکاری و حذف ضایعات
همیشه در طی فرایند تولید شیشه مقداری از تکه های شیشه ریز باقی می ماند که طبیعتا باید محیط کار را از وجود این ذرات شیشه ای پاک کرد کمپرسور اسکرو هوای فشرده لازم را به ماشین آلات و تجهیزات مکنده مخصوص تمیزکاری می فرستد علاوه بر این از این هوای فشرده تولید شده از کمپرسور باد برای تمیز کردن و آمادهسازی قطعات شیشه قبل از بستهبندی استفاده میشود. این کار باعث میشود محصولات نهایی شفافتر و باکیفیتتر باشند.
مرحله هفتم: بستهبندی و حمل و نقل
بعد از اینکه محصولات شیشه ای تولید شد باید کیفیت و استاندارد محصولات سنجیده شود طبیعتا محصولاتی که کیفیت لازم را نداشته باشد از خط تولید حذف و برای بازیافت فرستاده می شود.
در مرحله بسته بندی باید محصولات شیشه ای تولید شده توسط نوارهای نقاله برای بسته بندی و آماده ارسال شود برای بسته بندی از ماشین آلات بسته بندی که عموما از نوع خودکار و پنوماتیک هستند استفاده می شود کمپرسور باد اسکرو این هوای فشرده لازم را برای ماشین آلات پنوماتیک و بسته بندی فراهم می کند.
مزایای کمپرسور اسکرو در صنعت شیشه
یکی از کاربرد کمپرسور باد در تولید شیشه تولید هوای فشرده است که در بهبود کیفیت محصول، افزایش بهرهوری و کاهش هزینههای تولید ایفا میکند .در ادامه به بررسی 4 مزیت مهم استفاده از کمپرسور اسکرو در تولید شیشه می پردازیم.
-
بهبود کیفیت محصول نهایی
تکنولوژی ساخت ایرند کمپرسور به نحوی است که می تواند هوای فشرده کاملا پاک و بدون ذرات روغن و آلوده تولید کند. اگر هوای فشرده خالص نباشد و این ذرات آلوده و روغنی به سطح شیشه می چسبد و باعث ایجاد لکه، خطوط و حباب هایی روی محصول نهایی می شود که به عنوان مثال در بطری های شیشه ای باعث کدر شدن و یا تغییر طعم و بوی مایعات درون آن می شود.
در صنعت شیشه سازی نوسان فشار هوا میتواند منجر به ایجاد ضخامتهای نامنظم و یا ایجاد ترک و نقص در شیشه و در نهایت کاهش کیفیت محصول نهایی شود.
کمپرسور باد اسکرو می تواند هوای فشرده را با دبی و فشار یکنواخت و ثابت بدون وقفه برای فرایندهای تولیدی در صنعت شیشه فراهم کند به این طریق به بهبود کیفیت محصولات و کاهش ضایعات کمک میکند.
-
سرمایه گذاری هوشمند برای آینده
استفاده از کمپرسور اسکرو در صنایع شیشه سازی می تواند هزینه های عملیاتی کارخانه ها را به عنوان مثال هزینه انرژی، هزینه تعمیر و نگهداری تجهیزات و ماشین آلات مورد استفاده را کاهش دهد و موجب افزایش بهره وری شود. در واقع با خرید کمپرسور هوا اسکرو برای آینده کاری خود سرمایه گذاری می کنید.
-
مقاوم در برابر دما و آلودگی
دمای محیط در کارخانه های شیشه سازی به علت وجود کوره هایی برای ذوب مواد اولیه بسیار بالا است طراحی کمپرسور هوا اسکرو به نحوی است که در دماهای بالا بسیار مقاوم بوده و بدون هیچ گونه مشکلی می تواند به کار خود ادامه دهد.
-
محیط کار آرام تر و ایمن تر
در بین تمام مدل های کمپرسورهای باد صنعتی، کمپرسور اسکرو با توجه به قدرت بالایی که دارند صدای بسیار نرم تر و آهسته تری دارند که این امر به بهبود شرایط کاری کارکنان و کاهش استرس کمک میکند.
راهنمای انتخاب کمپرسور باد در تولید شیشه
همانطور که تا اینجا بررسی کردیم دو نوع کمپرسور در فرایند تولید شیشه استفاده می شد: کمپرسور اسکرو و سانتریفیوژ
برای انتخاب دقیق تر بهتر هست با کارشناسان فنی صحبت کنید تا با توجه به نیازهای کارخانه و فرایند تولید و ساخت شیشه بهترین گزینه را پیشنهاد بدهند. در ادامه به بررسی عوامل موثر در انتخاب کمپرسور مناسب برای صنعت شیشه سازی می پردازیم.
اگر به ظرفیتهای بالاتر از 700 کیلووات و یا 200 تن تبرید در تهویه و تبرید در صنعت تولید شیشه نیاز داشته باشید گزینه پیشنهادی کمپرسور سانتریفیوژ است و در صورتی که به حجم هوای فشرده از 1200 الی 12000 لیتر بر دقیقه به صورت مداوم و بدون وقفه و با فشار باری 6 الی 13 بار نیاز داشته باشید بهترین گزینه انتخابی کمپرسورهای اسکرو هستند.
مقایسه کمپرسور اسکرو با سانتریفیوژ
انتخاب بین کمپرسور اسکرو و کمپرسور سانتریفیوژ برای صنایع شیشه و همچنین انتخاب بهترین مارک کمپرسور باد تصمیم مهمی است که مستقیماً بر بهرهوری و هزینههای تولید تأثیر میگذارد. در ادامه به بررسی مزایا و معایب هر دو نوع کمپرسور می پردازیم تا بتوانید بهترین کمپرسور باد در صنعت شیشه سازی انتخاب کنید.
مقایسه کمپرسور باد | کمپرسور اسکرو | کمپرسور سانتریفیوژ |
نحوه عملکرد |
|
|
مزایا |
|
|
معایب |
|
|
جمع بندی و خلاصه
کمپرسور اسکرو با قابلیت تولید هوای فشرده مداوم و یکنواخت یکی از تجهیزات ضروری در صنعت تولید شیشه است. این کمپرسورها در تمام مراحل تولید شیشه از آمادهسازی مواد اولیه تا بستهبندی محصول نهایی مورد استفاده قرار میگیرند.
سوالات متداول
سوال اول: مناسب ترین کمپرسور باد در صنعت شیشه سازی چیست؟
کمپرسور اسکرو با فشار و دبی بالا برای صنعت شیشه سازی بسیار ایده آل هستند این نوع کمپرسور هوای فشرده مورد نیاز را برای مراحل آمادهسازی مواد اولیه، ذوب، شکلدهی، خنکسازی و بستهبندی فراهم می کند.
سوال دوم: کمپرسور اسکرو و سانتریفیوژ به لحاظ عملکردی چه تفاوتی هایی دارند؟
اصلیترین تفاوت در نحوه فشردهسازی هوا است. کمپرسور اسکرو با استفاده از دو روتور مارپیچی هوا را فشرده میکند، در حالی که کمپرسور سانتریفیوژ با استفاده از نیروی گریز از مرکز این کار را انجام میدهد.
سوال سوم: نکات مهم در انتخاب کمپرسور باد در صنعت شیشه سازی چیست؟
ظرفیت مورد نیاز (دبی و فشار)، نوع فرآیند تولید، شرایط محیطی کارخانه، هزینه اولیه و هزینههای عملیاتی از جمله عواملی هستند که در انتخاب کمپرسور باد در صنعت شیشه سازی موثر هستند.
دیدگاهی در مورد “7 کاربرد کمپرسور باد در صنعت شیشه سازی [انواع مدل + راهنمای خرید]”
سلام آیا کمپرسور اسکرو در صنعت شیشه دائم کار هستند؟ برای تجهیزاتی که برای تولید شیشه استفاده می کنم نیاز به هوای فشرده 5000 لیتری با فشار 8 دارم لطف می کنید راهتمایی بفرمایید به لحاظ قیمت و مشخصات فنی ( ابعاد و برند ….)
سلام وقت بخیر
بله کمپرسور اسکرو دائم کار هستند. قیمت کمپرسور اسکرو 5000 لیتری با فشار 8 بار، 366.000.000 تومان هست. مشخصات فنی این دستگاه به شرح زیر می باشد:
میزان هوادهی: 5000 Lit/Min
مدل ایرند: EVO9 Rotorcomp
توان الکترموتور: 30Kw – 40HP
فشار باری: UP TO 12 BAR – 174 PSI
ابعاد دستگاه: 1600*900*1000
برق مصرفی: 54 آمپر