کدام درایر مناسب کارم است؟ تبریدی یا جذبی

به احتمال زیاد برای شما هم پیش آمده که وقتی قصد تهیه درایر یا رطوبت گیر برای کمپرسور داشتید با صحبت های فروشندگان سردرگم شده باشید و ندانید که واقعا کدام نوع درایر برایتان مناسب تر هست از نظر قیمت و کیفیت.

طبیعتا بعضی از فروشندگان از درایر تبریدی تعریف می کنند و یکسری دیگه از فروشندگان تبلیغ درایر جذبی می کنند و برخی از فروشنده ها هم متاسفانه با دادن اطلاعات اشتباه باعث می شوند که شما نتوانید درست تصمیم گیری کنید.

برای همین هم تصمیم گرفتم هر دو مدل درایر کمپرسور را کاملا شفاف و ساده توضیح بدهم تا متوجه شوید چه کسی حقیقت را می گوید و درایر مناسب کار خودتان را انتخاب کنید.

 

درایر جذبی بهتر است یا تبریدی؟

یکی از مهمترین سوالاتی که از من می پرسند اینکه کدام درایر بهتر هست و قدرت بیشتری دارد؟ بر خلاف چیزی که اکثر افراد فکر می کنند هر چی قیمت بیشتر باشد پس کیفیت بالاتری هم دارد ولی چنین طرز فکری کاملا اشتباه است چرا؟

اجازه بدهید داستان پشت پرده درایرها را برایتان بگویم تا حقیقت ماجرا روشن شود که چرا حرفهایی که فرشندگان می زنند با کل دنیا متفاوت هست!
تا همین چند سال پیش درایرها وارداتی بودند چون تکنولوژی ساخت درایرها در ایران وجود نداشت. پس همه تولید کنندگان کمپرسور، واسطه گری درایرها رو می کردند از جمله خود ما.

واقعیت اینکه در ایران کلا دو تا واردکننده درایر بود و همه ما تولیدکنندگان از این واردکنندگان درایرها را می گرفتیم و طبیعتا درصدی از سود خودمان را به آن اضافه می کردیم و دستگاه را می فروختیم.

 

چرا درایر تبریدی بیشتر از درایر جذبی در بازار ایران است؟

کافی است کمی وقت بگذارید و در اینترنت درباره این موضوع سرچ کنید. متوجه خواهید شد در تمام دنیا قیمت درایر جذبی بیشتر از درایر تبریدی است.

درایر

برای همین هم به سود واردکنندگان هست که درایر تبریدی وارد کنند تا راحتر فروخته شود. پس بازار پر شد از درایر تبریدی!

همین مبالغه کردن ها درباره درایر تبریدی سبب شد اکثر افراد (خریداران) تصور کنند درایر تبریدی، بهترین درایر است گرچه این موضوع نه تنها صحت ندارد بلکه دقیقا برعکس واقعیت است.

 

عملکرد و کارایی جذبی بهتر است یا تبریدی؟

عملکرد و کارایی درایر جذبی خیلی بهتر از تبریدی است و البته قیمت بیشتری هم دارد پیشنهاد می کنم به زبان انگلیسی سرچ کنید تا بهتر متوجه این موضوع شوید.

 

چرا قیمت درایر تبریدی گران تر از جذبی است؟ ( البته فقط در ایران )

تاکید می کنم فقط در ایران اینطوری هست که تبریدی گران تر از جذبی است در حالیکه در کل دنیا قیمت جذبی بیشتر هست. احتمالا شما هم با شنیدن این حرف تعجب کردید!

به علت اینکه درایر تبریدی وارداتی هست و حالت واسطه گری دارد طبیعتا چندین بار افزایش قیمت می خورد تا به دست خریدار برسد هزینه گمرکی، هزینه خرید از وارد کننده، هزینه حمل و نقل، سود واسطه گری…

خوشبختانه درایر جذبی در حال حاظر در ایران تولید می شود و هزینه های جانبی که در بالا توضیح دادم را شامل نمی شود. به همین جهت قیمت درایر جذبی نصف درایر تبریدی می شود.

 

کدام درایر در تمام شرایط آب و هوایی بهتر است؟

قطعا درایر جذبی بهتر از تبریدی است و اما چرا؟ خیلی ساده و خلاصه می گم و اصلا وارد توضیحات علمی و خسته کننده نمی شوم.

درایر جذبی با هر شرایط آب و هوایی سازگار است و کارایی فوق العاده ای دارد حتی زمانی که دما محیط به 70- درجه سانتی گراد برسد. ولی تبریدی این قابلیت را ندارد.

درایر تبریدی فقط تا 3 درجه سانتی گراد می تواند رطوبت را حذف کند. اگر دما کمتر از 3 درجه شود نمی توانید انتظار عملکرد خوبی از این دستگاه داشته باشید.

 

انواع برندهای درایر تبریدی:

کیفیت میکروپور بالاتر از وایزایر و آرنیکا هست و البته قیمت بیشتری هم نسبت به آنها دارد.

 

میکروپور Mikropor یک برند ترکیه ای است که تحت لیسانس آمریکا فعالیت می کند. به لحاظ نقطه شبنم یا dew point بهترین گزینه را مابین درایر های تبریدی ارائه می دهد.

وایزر Wiseair یک برند چینی است که گفته می شود تحت لیسانس انگلیس فعالیت می کند. برای مدتی در بازار ایران وارد شد اما ظاهرا بازار استقبال گرمی نکرد به همین علت امروز نام این برند کمی کمرنگ شده است.

آرنیکا Arnika یک برند ایرانی-ترکیه ای است که مانند وایزر، مورد استقبال بازار واقع نشده است.

 

انواع برندهای درایر جذبی:

تقریبا تمامی برندهای مطرح کمپرسور در دنیا مانند اطلس کوپکو، کایزر، کوئنسی و… درایر جذبی تولید می کنند اما از زمانی که این درایر ها در داخل ایران هم تولید می شوند هیچ توجیه اقتصادی برای وارد کردن آنها وجود ندارد در نتیجه وارداتی هم ندارد.

 

مشخصات با کیفیت ترین درایر جذبی چیست؟

کیفیت درایر جذبی به نوع مواد جاذب(آلومینا اکتیو Activated Alumina) و جنس میکروفیلترهای داخل برجک ها آن دارد.

توضیح کیفیت مواد شیمیایی مانند آلومینا اکتیو کمی سخت است اما می خواهم یک روش ساده و چشمی بگویم که بتوانی با دیدن تا حد زیادی از کیفیت نهایی مطمئن شوی.

“هر چقدر دانه های آلومینا اکتیو درشت تر و بزرگتر باشد بهتر است” در واقع نشان می دهد تولید کننده درایر از مواد جاذب با کیفیتی در برجک های خود استفاده کرده است.

 

کلام پایانی:

در این مطلب با همدیگر متوجه شدیم درایر جذبی به لحاظ کارایی و عملکرد و همچنین قیمت مناسب تر از درایر تبریدی است. اما اگر نیاز به مشاوره بیشتری داشتید می توانید با کارشناسان ما (02146849629 – 09127161850) در ارتباط باشید تا با صبر و حوصله راهنمایی های لازم را انجام دهند.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *